Támogatás

2023.08.25. 16:11

Huszonkét családban segítették a tanévkezdést Csornán

Komoly összeg gyűlt össze a csornai Jézus Szíve Karitászcsoport iskolakezdést támogató gyűjtésén. Huszonkét gyerek kapott olyan csomagot, mely a családoknak anyagi szempontból megkönnyíti a szeptembert.

Cs. Kovács Attila

Az önkéntesek tanszercsomagokat készítettek a gyerekeknek. Fotó: Karitászcsoport

A csornai Jézus Szíve Karitászcsoport júliusban hirdette meg a Legyen öröm az iskolakezdés! felhívását. Anyagi támogatást kértek a szervezők rászoruló gyerekek számára. Összesen 155 ezer forint gyűlt össze, tudatta a karitász. Az adományozók jóvoltából huszonkét gyereknek egyenként ötezer forintos tanszerutalványt ad­­­­hattak át. A tárgyi adományokból tizenkét csomagot állítottak össze, melyeket a Fészek Különleges Lakásotthon gyermekeinek vittek el.

Az önkéntesek tanszercsomagokat készítettek a gyerekeknek. Fotó: Karitászcsoport

Az adományokból részesültek a csornai II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Óvoda és Általános Iskola, a Széchenyi István Általános Iskola és az Arany János Általános Iskola, Speciális Szakiskola diákjai iskolakezdési támogatásban. A kezdeményezéshez csatlakozott a Győri Egyházmegyei Karitász, a szervezet tízezer forintos vásárlási utalványait további nyolc, különösen nehéz helyzetben lévő családnak juttatták el a csornai önkéntesek.

A magánszemélyek mellett vállalkozók, vállalkozások, intézmények is segítették a gyűjtést.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában