Példaképek

2023.08.23. 17:30

Helyi kitüntetéseket adtak át Bágyogszováton

Helyi kitüntetéseket adtak át nemzeti ünnepünk alkalmából Bágyogszováton. Olyan helyiek kaptak elismerést, akik a közösségért végzett munkájukkal példát mutatnak vagy mutattak. A díjakat Nagyné Molnár Ildikó adta át.

Kisalföld.hu

A polgármester (a kép jobb oldalán) és a díjazottak Bágyogszováton. Fotó: Bágyogszovát közösségi oldala

Bágyogszovátért díjat kapott Darázsdi Géza egykori önkormányzati képviselő, sportvezető, a község fejlesztésében, közösségi életében maradandó tevékenysége elismeréseként. Ugyanezt a kitüntetést vette át Bakody Lászlóné, a helyi nyugdíjasklub volt vezetője, aki nagyban hozzájárult a község hagyományainak ápolásához. Berta Károly nyugdíjas tanító szintén Bágyogszovátért díjban részesült a nevelés-oktatás területén végzett kiemelkedő munkájáért. Posztumusz Bágyogszovátért díjjal ismerték el a néhai Takács Lajos cukrászmester példáját, aki élete során mindig támogatta a helyi kezdeményezéseket. 

Elismerő oklevelet kapott Scwartz Mária a Kossuth utca parkosított területének létrehozásáért, illetve Nagy Endre falubeli gyerekek támogatásáért. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában