kisalfold.hu videó

2023.06.09. 07:45

42 csapat, 300 futó sportolt a 9. győri árvízi emlékfutáson - Mutatjuk a legjobb eredményeket - videó, fotók

Az egy évtizeddel ezelőtti óriási teljesítménynek állít emléket hagyományos futóversenyével a Dánielfy Tibor 205. Légvédelmi Rakétaezred a „Zöldár 2013 – Összefogás” nevű sporteseményen. Ahogy eddig minden futáson, ezúttal is rajthoz áll a Kisalföld csapata is.

kisalfold.hu

Videó a versenyről

Eredmények

Abszolút első helyezett: MH Klapka György 1. Páncélosdandár

Második helyezett: eVA csapat

Harmadik helyezett: ÉDUVIZIG

Legjobb civil csapat: Győrzámoly vörössárkányok

Legjobb hivatásos csapat: Tűzoltóság Győr

Legjobb női csapat: MH vitéz Bertalan Árpád 1. Különleges Műveleti Dandár

Legtapasztaltabb csapat: MH Lahner György 2. Ellátóezred

Legfiatalabb csapat: Győrladamér gyerekek

Előzetes - Több tucatnyi csapat fut pénteken a történelmi 2013-as árvíz és az összefogás emlékére Győr környékén

"2013 júniusában minden idők legnagyobb árhullámával kellett szembenézni a Duna magyarországi felső szakaszán. Több, mint kétezer katona küzdött a természeti elemekkel heteken át, együttműködve a vízügyi szakemberekkel, a katasztrófavédőkkel, a rendőrökkel, valamint az otthonaikat féltő önkéntesekkel. A nehéz körülmények között közösen hozott emberfeletti erőfeszítések eredményeként végül sikerült a medrében tartani a Mosoni-Dunát és a Rábát anélkül, hogy egyetlen települést is elöntött volna a víz" - közölte portálunkkal a győri Dánielfy Tibor 205. Légvédelmi Rakétaezred.

A futás pénteken 10 órakor rajtol el Győrből, az Aranypart 2. területéről, a Mosoni-Duna töltésének tövéből. A fent említett szervezetekből, illetve az érintett szigetközi falvak lakosaiból álló mezőny a közel 30 kilométeres távot váltófutás jelleggel, részben a szigetközi kerékpárúton, részben a megújult Mosoni-Duna töltésen teljesíti.

A versenyre nemcsak az érintett szigetközi falvak, megyei társszervek (katasztrófavédelem, rendőrkapitányságok) és civilek (kormányhivatal, vízügy),
valamint oktatási intézmények kaptak meghívást, hanem a Magyar Honvédség valamennyi alakulata, amely 2013-ban érintett volt az árvízi védekezésben.

A győri rakétaezred idén kilencedik alkalommal rendezi meg az emlékfutást; egyetlen alkalom maradt ki a járvány miatt. Pénteken a hétfős csapatok váltóban futják végig a Győr–Győrújfalu–Győrzámoly–Győrladamér–Dunaszeg útvonalat a kerékpárúton, majd a töltésen vissza az Aranypartig. A mindig népszerű, hangulatos eseményről a kisalfold.hu természetesen ezúttal is tudósít.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában