Szociális ágazat

2023.05.04. 11:06

18-ről 30 - A győri önkormányzat megemelte a munkába járás költségtérítését és a béreket

Egységesen azonnali 15 százalékos alapbér emelést biztosít a város május 1-től a jelentősen túlterhelt szociális ellátó rendszernek.

kisalfold.hu

„A szociális, gyermekjóléti és köznevelési ágazatban dolgozók részére a munkába járás költségtérítését 18 Ft/km-ről 30 Ft/km-re emeljük” –közölte dr. Dézsi Csaba András polgármester csütörtökön.

Mint közleményében lapunknak írta: a szociális és köznevelési intézményeink személyi jellegű juttatásait módosítottuk a költségvetésünk adta keretek lehetőségeit is figyelembe véve. A jó hír, hogy

egységesen azonnali 15% alapbér emelést tudunk biztosítani május 1-től a jelentősen túlterhelt szociális ellátó rendszerünkben,

az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézményben (EESZI), a Hajléktalanokat Segítő Szolgálatnál, a Gazdasági Működtető Központban, a Gyermektáborban és a Család és Gyermekjóléti Központban dolgozóknak.

Hozzátette: Ez összesen 652 munkavállalót érint.

"A szociális hiányszakmákban dolgozók esetében további bérfejlesztési kerettel gazdálkodhatnak a jövőben az intézményvezetők tekintettel arra, hogy a köznevelési intézmények esetében törvény módosítás várható, ezért ennek részleteire a jogszabály megjelenése után fogunk visszatérni. A szociális, gyermekjóléti és köznevelési ágazatban dolgozók részére a munkába járás költségtérítését 18 Ft/km-ről 30 Ft/km-re emeljük.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában