Ponyva mutatja a megújuló épületet

2023.04.26. 10:41

Megjelent a vizualizáció az észak-komáromi Poliklinika épületén

Ahogy arról korábban beszámoltunk, elkezdődött a munka az észak-komáromi Poliklinika épületén.

Szinak Evelyn

A Komáromi Első Takarékpénztár 1844-ben épült, majd az államosítást követően a járás egészségügyi intézete, vagyis a Poliklinika működött benne. Az ingatlan 2003-ban Nyitra megye tulajdonába került, de a megyei önkormányzat elhanyagolta az épületet, az állaga folyamatosan romlott. Hiába került vissza 2011-ben a városhoz, a felújítás költségeit az önkormányzat nem tudta finanszírozni. Az ingatlant a képviselő-testület tavaly adta el a dunaszerdahelyi bejegyzésű Manevi SK-nak, a magyarországi Manevi Zrt. leányvállalatának, azzal a kikötéssel, hogy az adásvételtől számított három éven belül el kellett kezdenie a munkálatokat, amivel aztán két éven belül el is kell készülnie. 

A vizualizáción az látható, hogy néz majd ki az épület a felújítás után. Fotó: Szinak Evelyn

Az épületet április elején felállványozták, azzal az ígérettel, hogy a Komáromi Napokra felkerül a ponyva is, ami a felújítás utáni állapotot mutatja. A vizualizációs borítás hétfőn megjelent a volt Poliklinikán, így a fesztiválra érkezőknek nem kell az omló vakolatot nézniük. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában