Határokon átívelő gasztronómia

2023.04.20. 09:32

Megérkezett Észak-Komáromba a Jókai palacsinta

Újra forog a KomGasztro kamerája, most az észak-komáromi éttermeket keresi fel Sági Szilárd gasztrokibic és Proczeller Tamás házigazda. A stáb elsőként a Bridge éttermet látogatta meg, ahol a séf – kissé változtatva a recepten – elkészítette a Jókai palacsintát.

Szinak Evelyn

Harmadjára is nyakába veszi a várost a KomGasztro csapata, ezúttal azonban átlépik a határt és az észak-komáromi éttermeket keresik majd fel. Az első évad során Sági Szilárd gasztrokibic és a műsor házigazdája a dél-komáromi éttermeket járta végig, majd a második évadban a város ismert arcaival főztek, akik az évad végén egy kihívás elé állították a séfet. Jókai bablevest kellett készítenie leves nélkül, így született meg Komárom étele, a Jókai palacsinta. A recepten azóta finomítottak, mely már elérhető az iranykomarom.hu, a nosalty.hu és a receptneked.hu oldalon.

Elkezdődött a KomGasztro harmadik évadának forgatása, Proczeller Tamás és Sági Szilárd ezúttal az észak-komáromi éttermeket látogatja meg.

„Kóstolásban verhetetlenek vagyunk. Minden étteremben két-három fogást kóstolunk, beszélgetünk az éttermek vezetőivel, a séfekkel. Faggatjuk őket kicsit a kulisszatitkokról, hogy a nézők minél többet lássanak-halljanak” – fogalmazott Proczeller Tamás.

Sági Szilárd hozzátette, hogy a szórakoztatáson és az informáláson túl egy fontos küldetésük is van, méghozzá a Jókai palacsinta népszerűsítése a határ túloldalán. A gasztokibic elmondta, az elkészítéshez szükséges alapanyagok minden étteremben megtalálhatóak, de ők annak örülnének igazán, ha azt mindenki a saját étlapjához igazítaná.

A KomGasztro harmadik évadának első adása május 12-én lesz látható, majd azt követően minden pénteken egy újabb résszel jönnek. Összesen hat észak-komáromi éttermet mutatnak be, emellett a nézők egyéb érdekességekre is számíthatnak a műsorban.

Az első forgatásra a Bridge étteremben kerül sor, melynek vezetője lapunknak elmondta, nagyon várták, hogy hozzájuk is ellátogasson a KomGasztro csapata.

„A korábbi adásokat végignéztem és nagyon megtetszett a koncepció. Bíztunk abban, hogy egyszer mi is sorra kerülünk, aminek most érkezett el az ideje. A Jókai palacsintát a séfünk elkészítette, megkóstoltam, és azt kell mondanom, hogy igazán jól sikerült. Április 19-én a napi kínálatunkban már megjelent, a későbbiekben szeretnénk felvenni az állandó étlapunkra is” – informált bennünket Czibor István.

A Bridge étterem séfje változtatott kissé a recepten, ami a kóstolás során elnyerte Sági Szilárd és a többi stábtag tetszését is. Néveri Gergő elárulta, hogy nem szereti a paradicsomos babot, ezért azt egy tarkababból készült pürével helyettesítette. A csülköt ők maguk készítik, egyedül a füstölést végzik máshol. A csülök szintén módosított formában jelenik meg a komáromi ételben.

Néveri Gergő, a Brigde séfje kissé változtatott a recepten, ami elnyerte a stáb tetszését. Fotók: Szinak Evelyn

„Korábban olvastam a Jókai palacsintáról, de nem mertem elkészíteni, mígnem eljött hozzánk a KomGasztro stábja és Sági Szilárd. Azt mondják, hogy minden szakács a maga tanára, ezért bátorkodtam hozzányúlni az eredeti recepthez. A vendégeink pedig nyitottak az újdonságokra, a Jókai palacsinta elnyerte a tetszésüket” – árulta el a részleteket Néveri Gergő.

A Jókai palacsinta megkóstolására a Komáromi Napokon nyílik lehetőség, személyesen Sági Szilárd kínálásában. Április 28-án a dél-komáromi Jókai ligetben lesznek 17 órától, majd április 29-én az Erődfeszten, szintén 17 órától. A dél-komáromi éttermek közül a Bahia, az Aranytál és a One Bit pizzéria szintén felveszi a palacsintát a kínálatába a Komáromi Napok idejére.

A Jókai palacsinta megérkezett Észak-Komáromba, elsőként a Bridge étterem napi ajánlatában jelent meg. Fotó: Tóth Anikó

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában