Lecsengett a járvány

2023.04.25. 18:23

Májustól nem kell maszk az osztrák egészségügyi intézményekben

Május 1-jén megszűnik a hatályos Corona-szabályok egy része: véget ér a maszkviselés egész Ausztriában a veszélyeztetett területeken, például a kórházakban, az idős és gondozó otthonokban, valamint az orvosi rendelőkben. Június végén a Covid-19 betegség bejelentési kötelezettsége is a múlté lesz.

kisalfold.hu

Fotóillusztráció: MW-archívum

Fotó: Bencsik Ádám

Nem lesz kötelező a maszk viselése május 1-jétől az orvosok számára, a kórházakban, valamint az idős és gondozó otthonokban. Emellett április végén megszűnik a kockázati csoportra vonatkozó mentesség is. A kórházak ezzel a legújabb Covid 19-es rendelet szerint követik az országos szabályozást. Azonban a rögzített látogatási idő, amely alatt a kórházba felvett fekvőbetegek látogathatók, változatlanul megmarad - írja az Orf.at magyar nyelvű oldala.

Nem korlátozzák a látogatók számát

Bár a látogatók számát már nem korlátozzák, de a kórházak kérik a rendelkezésre álló hely és a betegek pihenési és kikapcsolódási igényének figyelembevételét. A rögzített látogatási idő alól a korábbiakhoz hasonlóan a gyermeklátogatások, a szülések körüli látogatások és a búcsúztatások esetében kivételt képeznek. Ezekben az esetekben a látogatásokat az illetékes osztályokkal kell egyeztetni.

PCR-vizsgálat csak a tünetekre

Májustól a Covid-19-re vonatkozó negatív PCR-teszt eredményét sem kell többé a fekvőbeteg-felvételekhez vagy bizonyos ambuláns vizsgálatokhoz magunkkal vinni. Tünetek esetén a betegeket a felvétel során fogják megvizsgálni, vagy kérni fogják, hogy hozzák magukkal a teszteredményt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában