Egészségügy és jótékonyság

2023.04.14. 07:20

Indulhat a lisztérzékenységi szűrőprogram Sopronban - fotók

A Soproni Gyógyközpont gyermekosztályát támogatta a Paddy Sportegyesület a Szent Patrik-napi jótékonysági futás nevezési díjaiból befolyt bevétellel. A 450 ezer forint értékű felajánlást csütörtökön adták át.

Bódvai Ildikó

Dr. Tóth Gergely és Gedéné Hadarits Ilona főnővér vette át az adományt Dunaveczki Andrástól és Czetin Zoltántól. Fotó: Máthé Daniella

A Paddy Sportegyesület képviseletében Dunaveczki András elnök és Czetin Zoltán egyesületi tag adták át a felajánlást. A kórház Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztályának Aranytallér Gyermekeinkért Alapítványa képviseletében dr. Tóth Gergely PhD osztályvezető főorvos, az alapítvány elnöke köszönte meg az adományt.

Mint elmondta, a támogatási összeget soproni nagycsoportos óvodások lisztérzékenységi vizsgálatát lehetővé tevő szűrőprogram elindítására fordítják. Korábban indult már erre a célra gyűjtés, a város jótékonysági szervezetei, magánszemélyek felajánlásait egészítették ki a mostani adománnyal, így lehetővé vált a szűrőprogram elindítása.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában