Tűzvédelmi előírások

2023.04.19. 07:20

Ezért késik a győri József Attila úti rendelő átadása

Olvasónk érdeklődött, hogy miért csúszik a József Attila úti rendelő átadása Győrben. A Kisalföld utánajárt a késés okainak.

kisalfold.hu

Késik a szabadhegyi, József Attila úti rendelő átadása, írtuk meg március elején. A még az 1970–80-as években épült rendelőt, amelyben három-három felnőtt- és gyermekorvosi praxis mellett öt védőnői szolgálat kapott helyet, több mint félmilliárd forintból modernizálták, bővítették. A beruházással végül még az év vége előtt végeztek, ám a használatbavételi engedélyt nem kapta meg. 

A győri városháza a Kisalfölddel közölte: a tervező 2017-ben nem vette figyelembe a szomszéd felőli homlokzatra vonatkozó tűzvédelmi előírásokat, amit akkoriban a katasztrófavédelmi hatóság elfogadott. A gond az, hogy az épület szomszéd felőli része nem tűzfalas kialakítású, illetve a két épület közötti tűztávolság nem éri el a hat métert.

Hétfőn érdeklődésünkre a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság lapunkat úgy tájékoztatta: a József Attila úti rendelő átalakítása az engedélyezett tervdokumentációtól eltérően valósult meg. Az intézményben tartózkodók biztonsága érdekében a tűzvédelmi követelményeket teljeskörűen kell biztosítani, ezért a katasztrófavédelem szakhatósági támogatásával olyan műszaki megoldás kivitelezése zajlik, amely lehetővé teszi a rendelő épületének használatbavételét, fogalmaztak levelükben. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában