A sportcsarnoktól a strandfelújításig

2023.04.04. 17:18

Beruházások Kapuváron: épül a sportcsarnok, megújul a strand

Hámori György polgármesterrel a Kapuváron zajló beruházásokról beszélgettünk, közülük is a legutóbb elindult fejlesztés a sportcsarnok építése, de szó esett a strandról, és a LED-csere-programról is.

Kustor Réka

A munkálatok befejeztével a terület látképe igencsak megváltozik, egy modern sportcsarnok épül itt. Fotó: Kustor Réka

Gőzerővel zajlik a strandfelújítás, a nyitás a tanév végével várható – utalt arra Hámori György városvezető, hogy a tanmedence, a pancsoló és az úszómedence lesz elérhető első körben a fürdőzőknek. – Amint elkészülnek, a két termálvizes medencével is várja a strand a vendégeket, valamint egy új élménymedencével bővül a kínálat – jegyezte meg. 

Lezárult és népszerű volt a LED-csere-program, Kapuváron 763 család élt a lehetőséggel. A városüzemeltetést végző Kapukom Kft.-nél pedig folyamatosan zajlanak már a tavaszi munkálatok. 

Átadták a munkaterületet, és elkezdődött a mintegy 500 férőhelyes sportcsarnok építése, amely a Rábaköz legnagyobb játszóterének a szomszédságában kapott helyet.

Fűzy András, a Széchenyi Kosárlabda Akadémia elnöke elmondta, a világban zajló események itt is éreztették hatásukat, de a városi beruházás megvalósulása nem kérdőjeleződött meg. – Az indulás elhúzódásának oka, hogy az erőforrásokat átcsoportosítottuk azokra a beruházásokra, amelyek már folytak vagy befejezés előtt álltak. Most már viszont a kapuvári építkezés is elkezdődhet – emelte ki Fűzy András. 

Hámori György polgármester e kapcsán hozzátette: – Türelmesen vártuk az építkezés kezdetét, örülünk, hogy elindult a munka, és reméljük, minél gyorsabban birtokba vehetik a kapuváriak a sportcsarnok épületét – mondta. Végül megjegyezte, hogy a csarnok épülete nemcsak sporteseményekre, hanem egyéb rendezvényekre is használható lesz majd. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában