Március 15.

2023.03.14. 15:04

Állami kitüntetéseket adtak át a Pesti Vigadóban - Mutatjuk a győri és soproni díjazottakat

Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter, Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára és Závogyán Magdolna kultúráért felelős államtitkár állami elismeréseket adott át az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emléknapja alkalmából a Pesti Vigadóban kedden.

kisalfold.hu

Március 15. - Csák János állami kitüntetéseket, művészeti díjakat adott át

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Március 15-én az örök magyar alkotó és szervező erőt ünnepeljük - mondta Csák János kulturális és innovációs miniszter a Pesti Vigadóban a magyar érdemrendek, illetve az állami művészeti díjak keddi átadásán.

A miniszter összesen 102 állami kitüntetést adott át; a Magyar Érdemrend Tisztikeresztjét 32-en, a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét 49-en, az Érdemes Művész kitüntetést 12-en, a Kiváló Művész elismerést hatan, a Magyarország Babérkoszorúját pedig hárman kapták meg.      

Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült:

IFJ. SARKADY SÁNDOR tudományos kutató, a Soproni Egyetem főkönyvtárosa
SZAUTER FERENC közlekedésmérnök, a Széchenyi István Egyetem Audi Hungaria Járműmérnöki Kara Közúti és Vasúti Járművek Tanszékének egyetemi docense, a Járműipari Kutatóközpontjának vezetője

A magyar nemzeti kultúra, művészi alkotómunka területén végzett kiemelkedő művészeti értékteremtő munkája elismeréseként Magyarország Érdemes Művésze díjban részesült: LEBÓ FERENC Munkácsy Mihály-díjas érem- és szobrászművész

Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült: KISSNÉ ZSÁMBOKI RÉKA, a Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Karának tudományos és külügyi dékánhelyettese, Neveléstudományi és Pszichológiai Intézetének egyetemi docense,

Magyar Bronz Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült:

CSEPI ALEXANDRA, a Győri Balett művészeti projektmenedzsere, dramaturgja.

Molnár Levente, a Győri Nemzeti Színház Bánk bánja, kékszakállú hercege, és a következő évad operájának címszereplője Magyarország Érdemes Művésze díjban részesült - adta hírül a győri színház közösségi oldalán.


 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában