Közlekedés

2023.01.10. 06:32

Három traffiboxot telepítettek Fertőszentmiklósra

Már figyel az osztrák mintára meghonosodott traffibox Fertőszentmiklóson, ahol egyszerre három eszközt is telepítettek.

kisalfoold.hu

 A térségben üzemel már ilyen sebességmérő Hegykőn, Fertőhomokon és Fertőbozon is. 

– Egy átfogó közbiztonsági koncepció része a három traffibox kihelyezése. A telepítés már megtörtént és hamarosan üzembe is helyezzük a szerkezeteket. Szeretnénk, ha mindenki betartaná a közlekedési szabályokat a belterületeken is – mondta el Horváth Tibor, Fertőszentmiklós polgármestere. Hozzátette, hogy a jövőben – Sopronhoz hasonlóan – speciális, meghosszabbított fekvőrendőrként működő zebrákat szeretnének kiépíteni. Ezekkel a frekventált helyeken biztosítanák a közlekedés megfelelő sebességét. 

Traffiboxot telepítettek a Rákóczi Ferenc utcában, ahol egy hosszú egyenesre lát rá a sebesség-ellenőrző doboz, és a Fertőd felé közlekedőket vagy az onnan érkezőket tudja majd mérni. A másik sebességmérő eszközt a település déli oldalán, az Újtelep utcában telepítették, ahol a Csapod felől vagy abba az irányba haladókat ellenőrzi. Végezetül pedig a Röjtökmuzsaj felé haladókat, illetve az onnan érkezőket a Vadász utcában telepített eszköz segíti a közlekedési szabályok betartatásában.

Korábban írtuk - Már figyel Hegykőn a traffibox

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában