Bíznak a tiltás feloldásában

2023.01.12. 13:30

Erasmus+ program - A győri Széchenyi-egyetemen a már elnyert pályázatok megvalósítása biztosított

A győri Széchenyi-egyetemen bíznak benne, hogy Az Európai Bizottság döntése nyomán az Erasmus+ együttműködési és oktatási csereprogram és a Horizont Európa kutatási és innovációs keretprogram finanszírozásának felfüggesztése csak átmeneti.

kisalfold.hu

Forrás: Kisalföld archív

Fotó: Csapó Balázs

Az elmúlt napokban kiderült, hogy az Európai Bizottság rendelkezése szerint nem kaphatnak friss támogatásokat az Európai Unió által finanszírozott Erasmus+ együttműködési és oktatási csereprogramból, valamint a Horizont Európa kutatási és innovációs keretprogramból azok a magyarországi oktatási intézmények, amelyek közérdekű vagyonkezelő alapítványi formában működnek vagy amelyeket ilyen alapítványok tartanak fenn. A tiltás a december 15-e után elbírált pályázatokra vonatkozik.

"A Széchenyi István Egyetem ezzel kapcsolatban hangsúlyozza, hogy a már elnyert Erasmus+ pályázatok és a kapcsolódó, elindult projektek megvalósítása biztosított az intézményben, ugyanis az ezekkel összefüggő szerződések aláírása már megtörtént, finanszírozásuk pedig folyamatos. Azok a hallgatók és munkatársak tehát, akik pozitívan elbírált pályázattal rendelkeznek, részesülni fognak a megítélt ösztöndíjban akkor is, ha még nem utaztak ki nemzetközi tapasztalatszerzésre az általuk választott európai partneregyetemre" - olvasható az egyetem közleményében, amit a weboldalán tett közzé az intézmény. 

Azt is kiemelték, hogy remélhetőleg néhány hónapon belül sor kerül az Európai Bizottság intézkedésének felülvizsgálatára. Addig a következő tanévre szóló hallgatói és munkatársi pályázati folyamat akadálytalanul folytatódik, a hallgatói pályázat már meg is jelent, a munkatársi pályázat kiírása a korábbiakhoz hasonlóan ősszel történik majd meg - olvasható a közleményben.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában