Nyolcszorosa lesz a villanyszámla

2022.12.16. 13:01

A közvilágításon spórolnának Abdán - Várják a lakosság véleményét

Abda önkormányzata a Facebookon kérte a lakosok segítségét a közvilágítás kérdésének megvitatásában, mielőtt a képviselő-testület elé kerülne a döntés.

kisalfold.hu

– Január 1-jétől megszűnik a végső menedékes státuszunk, és piaci áron kell beszereznünk a gázt és a villamos áramot – írja a polgármester. A korábbi évi 5 millió forintról 41 millió forintra nő így a közvilágítási költség. Mivel szeretnék jövőre is fenntartani a civil szervezetek támogatását, megszervezni a rendezvényeket, és a jövőbeli pályázatokhoz szükséges önerőre is gondoltak, a közvilágítás került előtérbe mint lehetséges megtakarítási terület. Az ehhez szükséges felhatalmazást a kormány az önkormányzatoknak megadta. 

Két lehetőségről kérte ki a településvezető a lakosok véleményét, a térbeli és az időbeli korlátozásról. A térbeli 570 lámpatestből 300 lekapcsolását jelentené, ám a lekapcsolás és a visszaüzemelés költséges. Az időbeli korlátozás éjfél és hajnali 4 óra között nagyjából 36 százalék megtakarítást jelentene. 

– Megpróbáljuk megtalálni azokat a megoldásokat, melyek a többségnek legkevésbé fájnak. Kérem, mondják el véleményüket a témában! – írta Szabó Zsolt polgármester. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában