Vásárlási utalvány ajándékba

2022.12.22. 13:47

11 győri intézmény vehette át a győri borlovagok támogatását

Az Európai Borlovagrend Hungária Konzulátus Győri Legációja és Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő közös jótékonysági adományátadót tartott csütörtökön az EESZI Fogyatékossággal Élők Átmeneti Napközi Otthonában.

Kustor Réka

Fotó: Rákóczy Ádám

Simon-Róbert Balázs elmondta, nagyjából egy hónappal ezelőtt vetődött fel ezen adományozás gondolata, melyhez egyébként az országgyűlési képviselő is csatlakozott. A társadalmi felelősségvállalás kapcsán kiemelte a közszereplők, üzletemberek körében az intézmények, rászorulók támogatásának fontosságát, majd megköszönte a napköziotthon dolgozóinak odaadó munkáját.  

- Úttörőnek szánjuk ezt a kezdeményezést, biztos vagyok benne, hogy jövőre is találkozunk hasonló körben itt, és más győri intézményekben.

Somogyi Róbert röviden beszélt a borlovagrendről, melynek hazánkban 800 tagja van, huszonhét országban vannak jelen. Fő feladatuk a támogatás, adományok gyűjtése. Győrben 11 helyszínen adtak át adományokat csütörtökön.

A Fogyatékosok Napközi Otthonának  200 ezer forint támogatást vásárlási utalvány formájában, Dezső Zsuzsanna intézményvezető vette át. A felhasználásban figyelembe veszik a fogyatékkal élők igényeit. Az intézményt 33, az iskolai rendszerből kikerült fiatal látogatja.

Dezső Zsuzsanna kidolgozott egy pedagógiai programot, melynek alapja és mozaikszava a „métap”, azaz a mozdulj, élj, tanulj, alkoss, pihenj komponensekre építve délelőttönként kötött foglalkozásokat tartanak, délutánonként a szabadidő eltöltésre helyezik a hangsúlyt kezdve a mozgásfejlesztéssel, filmklubbal, kézműves foglalkozásokkal, sőt, az angol nyelvi alapokkal is megismertetik a fiatalokat.

- Olyan kulturális programokon, szinten tartó foglalkozásokon vehetnek részt, ami segítik őket a egy teljesebb élet megélésére - mondta Dezső Zsuzsanna arról a tartalmas időtöltésről, melyet egy igazán szerető közegben biztosítanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában