Síneken

2022.11.20. 09:57

Mutatjuk a 2022-2023-as vasúti menetrend Győr-Moson-Sopron megyét érintő összes változását - videó

A december 11-től életbe lépő új vasúti menetrend nemcsak belföldön, hanem a nemzetközi viszonylatokon is több fejlesztést, változást hoz. Összegyűjtöttük a Győr-Moson-Sopron megyét érintő vonalakon életbe lépő összes módosítást.

kisalfold.hu

1-es Budapest―Győr―Hegyeshalom vonal:

  • Szolgáltatásfejlesztés részeként a hétvégi napokon Oroszlányból 4:35-kor, 5:35-kor és 6:35-kor személyvonatok indulnak a Déli pályaudvarra, ezáltal Tatabánya és Budapest között a reggeli időszakban is 30 perces ütemet biztosítanak.
  • A Komáromból 4:29-kor induló, a Győrből 5:05-kor és 6:00-kor induló, munkanapokon közlekedő S10-es személyvonatok útvonala technológiai okokból Tatabányáig rövidül, onnan az oroszlányi vonatként haladnak tovább, így ezen vonatok szerelvényei változatlanul a Déli pályaudvarig fognak közlekedni.

10-es Győr―Celldömölk vonal:

A vonalon változatlan menetrendi struktúra szerint közlekednek a vonatok.

11-es Győr―Veszprém vonal:

  • A Győrből 12:13-kor induló, Veszprémig közlekedő személyvonat, továbbá a Veszprémből 11:35-kor induló, Győrig közlekedő személyvonat naponta közlekedik a nyári időszakon kívül is.
Fotók: Kisalföld-archívum

14-es Pápa―Csorna vonal:

  • A Pápáról 17:49-kor, illetve Csornáról 19:05-kor induló személyvonatok pénteki és vasárnapi napokra vonatkozó közlekedési korlátozása megszűnik, naponta közlekednek.
  • A Csornára 6:43-kor érkező személyvonat a továbbiakban 6:58-kor érkezik, kedvezőbb csatlakozást biztosítva a Győr—Budapest felé közlekedő InterCity vonatra.
  • A Csornáról 7:05-kor induló személyvonat a továbbiakban 7:20-kor indul, csatlakozva a Győr felől érkező személyvonathoz.

Stuttgartig jár a Kálmán Imre EuroNight vonat

A 2022-2023-as menetrend egyik legfontosabb újdonsága nemzetközi közlekedésben, hogy új német város válik átszállás nélkül elérhetővé Budapestről éjszakai vonattal: decembertől a Kálmán Imre EuroNight München helyett Stuttgartig jár, Augsburgot, Ulmot, Göppingent érintve érkezik Baden-Württemberg tartomány fővárosába. Ezzel a MÁV-START jelentős éjszakaivonat-hálózata tovább gyarapodik és mind a dél-németországi magyar diaszpóra, mind a kiránduló vagy üzleti utasok számára új, kényelmes közvetlen kapcsolat jön létre. A vonat ülő-, fekvő- és hálókocsit is továbbít, Stuttgart főpályaudvarra  8:37-kor érkezik, illetve onnan 20:29-kor indul Budapestre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában