Alapvető szolgáltatásokra kell a pénz

2022.10.10. 13:29

Takarékossági intézkedéseket vezetnek be Rábapordányban, az óvodába költöznek az alsósok

Az energiaárak drasztikus emelkedése miatt válságkezelő intézkedéseket vezetett be a rábapordányi önkormányzat. Amint azt Visy László polgármester elmondta: muszáj a költségcsökkentés érdekében intézkedniük ahhoz, hogy az alapvető szolgáltatásokat, például a közvilágítás, biztosítani tudják.

Cs. Kovács Attila

Fotó: Cs. K. A.

Korlátozták például a közösségi tér használatát, változott a könyvtár nyitvatartási ideje: hétfőtől csütörtökig reggel nyolctól kilenc óráig várják az olvasókat. Az önkormányzati hivatal péntekenként zárva lesz. Az óvodában egy teremre koncentrálták a foglalkozásokat. Lesznek hagyományos rendezvények, melyek elmaradnak a faluban. Lezárták a sportöltöző fűtését is.

November 3-tól az iskola épületét bezárják, az ott tanuló alsó tagozatos gyerekeket az óvodába költöztetik. Ezt az intézkedést várhatóan, az időjárástól függően, március közepéig, vagy áprilisig fenntartják.

A közös önkormányzati hivatal átköltözik a Gévay-Wolff Lajos utca 17. szám alatti önkormányzati helyiségbe, az úgynevezett virágboltba. A családsegítő szolgálat is ezen a címen fogadja ügyfeleit. A mozi épületébe költöztetett védőnői szolgálatnál az erre a célra kialakított helyiségeket a hétfői napok kivételével nem fűtik, csupán az állagmegóváshoz szükséges hőfokot biztosítják.

Szeretnénk működtetni a legalapvetőbb szolgáltatásokat és ellátni a legfontosabb, nélkülözhetetlen feladatokat. A nehéz helyzetbe kerülő falubelieket is segítjük. Ahhoz viszont, hogy mindezeket biztosítani tudjuk, szükség van a takarékossági intézkedésekre. Polgármesteri hivatalunk és Egészséghátunk felújítás alatt van, így e két intézményt nem érintik a szigorítások

- jegyezte meg Visy László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában