Ismerd meg a vízműveseket!

2022.10.12. 20:17

Nyitott kapuk a vízműveknél Sopronban és Fertődön

kisalfold.hu

A Soproni Vízmű Zrt. Ismerd meg a vízműveseket! címmel teleplátogatásokat szervez. A fertődi üzem- mérnökség pénteken 10–14 óráig, a Sopron Plaza és a Jereván lakótelep közötti területen lévő 130 éves vízműfőtelep ok- tóber 18-án, kedden 10–14 óráig, a soproni Győri úti szenny­víztisztító telep pedig október 19-én, szerdán 9–14 óráig látogatható.

A program célja a lakosság szemléletformálása. A rendezvényekkel olyan fontos témákra hívják fel a résztvevők figyelmét, mint például a csapvízfogyasztás, a vízbázisvédelem, a klímaváltozás és a fenntarthatóság.

Aki kíváncsi a vízművesek mindennapjaira, hogy honnan jön a csapvíz, hogyan kerül a poharunkba, és miként vigyázhatunk rá, hogy még sokáig elérhető legyen, látogasson el a programokra. Arról is szó lesz, hogy hová kerül a lefolyóból a víz, és mi történik vele, míg visszakerül a természetbe.

Az egyéni érdeklődők számára a programok szabadon látogathatók. Az óvodai, iskolai és egyéb csoportokat kérik, hogy előzetesen jelentkezzenek. Bővebb információ a vízmű honlapján és Facebook-­oldalán található. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában