Bérvita

2022.10.22. 07:51

Kétórás figyelmeztető sztrájkot tartanak a buszsofőrök

A Volánbusz a sztrájk idejére is biztosítja az elégséges szolgáltatásokat

kisalfold.hu

A meghirdetett menetrendhez képest jóval több járat is közlekedhet, amennyiben az érintett járat autóbusz-vezetője felveszi a munkát. Fotó: Kisalföld archív / Rákóczy Ádám

A Volánbusz Zrt.-nél működő szakszervezetek egyike figyelmeztető sztrájkot tart 2022. október 25-én 14 és 16 óra közötti időszakban. A meghirdetett 120 perces munkabeszüntetés nem átfogó, a Volánbusz a sztrájk ideje alatt is biztosítja az elégséges szolgáltatásokat az utasok érdekében, a jogszabályban foglaltaknak megfelelően. A meghirdetett menetrendhez képest jóval több járat is közlekedhet, amennyiben az érintett járat autóbusz-vezetője felveszi a munkát - közölte a társaság.

"A munkáltató minden igyekezete ellenére mindeddig nem vezettek eredményre az előzetes egyeztetések a Volánbusz és a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet (SZAKSZ) közötti kollektív munkaügyi vitában. A szakszervezet 2022. október 25-ére, 14 és 16 óra közötti időszakra figyelmeztető sztrájkot jelentett be. A meghirdetett munkabeszüntetés nem átfogó, azt kizárólag a SZAKSZ szervezi, a többi érdekképviselet nem csatlakozott a kezdeményezéshez. Társaságunk a törvényben foglaltaknak megfelelően biztosítja az elégséges szolgáltatásokat a lakosság érdekében. Az utasokat – a jogszabályi előírásoknak eleget téve – az esetleges menetrendi változásokról két nappal a sztrájk megkezdése előtt minden kommunikációs felületünkön tájékoztatjuk" - tudatta közleményében a Volánbusz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában