Ipari Park fejlesztés

2022.09.08. 12:46

Váratlan bejelentés a bölcsődében - Légszennyezettség mérőt telepítenek Győrszentivánra, jelentette be Dézsi Csaba András

Csütörtökön délelőtt adták át Győrszentiván felújított bölcsődéjét. Az eseményen Dézsi Csaba András polgármester is jelen volt, és köszöntő beszédében kitért az ipari park fejlesztésére is.

kisalfold.hu

Fotó: Csapó Balázs

"Számos kérdés merülhet fel a helyiekben az ipari park fejlesztésével kapcsolatban, és sokan kíváncsiak arra, merre halad Győrszentiván, hogy egyáltalán mire számíthat a település, és az itt élők. Ünnepélyesen jelentem be, hogy győrszentivániak kérésének megfelelően két ponton fogunk légszennyezettséget mérni a településrészen. A mérést kétszer két héten keresztül fogják kivitelezni.

 Emellett kiírjuk a pályázatot egy saját tulajdonú légszennyezettség-mérő állomás beszerzésére is. Erre azért kellett ennyit várni, mert most találtuk meg hozzá a forrást, és raktuk bele az Ipari Park fejlesztésének költségvetésébe a minisztériummal. Az engedélyt megkaptuk arra, hogy megvegyük ezt a készüléket" – fogalmazott a polgármester.

Az elöljáró hozzátette: ennek a készüléknek az ára 160 millió forint, ezért nem volt könnyű gyorsan forrást találni rá. Természetesen a projektre közbeszerzést kell kiírni, amit meg is tesznek – hangsúlyozta.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk Győrszentivánon egy emberként fogtak össze a helyiek, és aláírásgyűjtésbe kezdtek miután egy lakossági fórumon az önkormányzat a rendezési tervet és a terület besorolását módosította volna „Jelentős mértékben zavaró hatású ipari övezet (Gipz)”-re.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában