Polgárőr nap

2022.09.11. 10:33

Ünnepeltek a megyei polgárőrök Gönyűn - fotók

A Gönyűi Polgárőr Egyesület láthatta vendégül a megye polgárőreit szombaton.

kisalfold.hu

A polgárőr nap célja az, hogy találkozzunk, elmélyítsük az egyesületek, polgárőrök közti barátságokat, tanuljunk egymástól, kicsit „kiszabaduljunk” a napi szolgálatok kötelessége alól és kicsit szórakozzunk - mondták a felszólalók. Közülük Sári Ákos Donát tűzoltó ezredes, a megyei katasztrófavédelem igazgatóhelyettese megköszönte, hogy a polgárőrök mintegy 3000 esetben működtek közre tűz- és katasztrófa elhárításában. Forrai Zsolt, a megyei rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese pedig elmondta, hogy az idén 200 embercsempészt és 3000 migránst fogtak el eddig a megyében. Elismeréseket is adtak át a megyei polgárőr napon.

A rendezvényen sok kísérő program adott élményt a résztvevőknek. Volt fegyverbemutató, rendőrségi kitelepülés, polgárőr és NAV kutyás bemutató, tűzoltási ismeretek átadása, légpuska lövészet, de lehetett lovas kocsikázni, a hajózni és SUP-ozni is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában