Születésnaposok

2022.09.06. 06:55

Neves professzorait köszöntötte a győri Széchenyi-egyetem - fotók

Az egyetemi hangversenyteremben, a volt zsinagógában Smuk Péter dékán köszöntötte hétfőn az ünnepelteket: Kukorelli Istvánt a hetvenedik és Stumpf Istvánt a hatvanötödik születésnapja alkalmából.

Bella Violetta

Bokor József, a Magyar Tudományos Akadémia és a Széchenyi István Egyetemért Alapítvány kuratóriumi tagja, Bihari Mihály professor emeritus, majd Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója méltatta a Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Kar létrejöttében és az alkotmányjog területén is meghatározó professzorokat. 

A Széchenyi-egyetem szenátusa határozatával dr. Kukorelli István részére professor emeritusi címet adományozott, amit Filep Bálint, az egyetem elnöke, Bokor József, Baranyai Péter rektor és Smuk Péter dékán adtak át. Életútdíjat is kapott a professzor, melyet Simon Attilától, a Herendi Porcelánmanufaktúra igazgatójától vett át, akit Kukorelli István fogadott egyetemi polgárrá, sőt, államvizsgáztatta is. 

Ünnepi kötetekkel lepték meg tanítványaik, pályatársaik az ünnepelteket. Dr. Szoboszlai-Kiss Katalin mutatta be a Jog – Állam – Politika című folyóirat Kukorelli István tiszteletére készült különszámát 37 szerző és egy grafikus együttműködésében 400 oldalon. A „Gubernatio – Constitutio – Communitas” című kiadványt pedig Erdős Csaba dékánhelyettes mutatta be Stumpf István tiszteletére. 

Kukorelli István köszönetében úgy fogalmazott, ami csak álmuk volt, hogy legyen Győrben jogi fakultáns, ma már felnőttkorba lépett, ráadásul saját nevelésű játékosokkal. Ígérte továbbá, hogy amíg igény van rá és egészsége engedi, tovább szolgálja az egyetemet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában