Szemét

2022.09.10. 07:00

Lomtalanítás a falvakban Sopron környékén

Több Sopron környéki településen is tartanak gyűjtőpontos lomtalanítást szeptemberben és októberben, legközelebb Fertőrákoson.

kisalfold.hu

A Fő utca és Meggyesi út kereszteződésénél, a szalagkorlát mögötti területre, valamint a Patak soron a vízimalommal szembeni részre viheti ki a lakosság a nagy méretű lomot szombaton és vasárnap reggel 7–19 óráig.

Az STKH hétfőn szállítja el a rendszeresített gyűjtőedény méreteit meghaladó, nagydarabos háztartásilom-hulladékot. Ilyen például a kanapé, ágy, ágybetét, szekrény, fotel, szék, szőnyeg, kerti bútort stb. A nagy méretű lomot, például ágyat, szekrényt, ülőgarnitúrát, szétszedett állapotban kell kihelyezni úgy, hogy az kézzel könnyen mozgatható legyen. A szolgáltató felhívja a figyelmet, hogy kizárólag a lakossági eredetű lomot viszik el. Szelektíven gyűjthető, építési, bontási, zöld- és veszélyes hulladék nem rakható ki. Az ilyen, feleslegessé vált tárgyakat Sopronban a két hulladékudvarban tudják térítésmentesen leadni az STKH ügyfelei, itt nem szerveznek gyűjtőpontos lomtalanítást.

Lomtalanítási helyszínek és szállítási időpontok: Fertőhomok (szeptember 14.), Pinnye (szeptember 20.), Hidegség (szeptember 21.), Sarród, Fertőújlak, Nyárliget (szeptember 26.), Ágfalva (szeptember 29.), Egyházasfalu (október 6.), Zsira (október 10.), Röjtökmuzsaj (október 11.), Újkér (október 17.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában