Iskola avató

2022.09.30. 16:26

Becsengettek az új iskolában Harkán - fotók

Határidőn belül elkészült a harkai Pantzer Gertrud Általános Iskola felújítása, amely 240 diák befogadására alkalmas. Az épületegyüttes új szárnnyal, illetve egy 450 négyzetméteres tornateremmel is bővült.

kisalfold.hu

Az idei tanévkezdéssel egyidejűleg birtokba is vehették a harkai diákok a felújított iskolát. A Soproni Tankerületi Központ által fenntartott iskolahálózat egyik legkorszerűbb iskolája lett a harkai, ami 14 hónap alatt, mintegy 1,3 milliárd forintos európai uniós és kormány által biztosított forrásból újult meg.

Az átadó ünnepséget pénteken tartották, melyen az intézmény vezetősége és munkatársai mellett részt vett Barcza Attila, országgyűlési képviselő, Marek János, a Soproni Tankerületi Központ igazgatója, Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke és Duschanek Péter, Harka polgármestere is.

- Az intézmény teljesen megújult, csupán a százéves iskola falai maradtak meg. A tantermek felújítása mellett megépült az új tornaterem, kiszolgáló helységgel és korszerű étkezővel is bűvölt. Fontos, hogy a dinamikusan fejlődő településen az iskola befogadóképessége is nőt, így immáron 240 gyermek kezdheti meg a tanulmányait itt - mondta el Marek János. Hozzátette, az épületet energiaszükségletét napelemekkel látják el.

A harkai általános iskola átadóünnepségén a kisiskolások megcsillogtatták a tudásukat is a vendégek előtt énekléssel, versmondással és különböző hangszerek megszólaltatásával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában