Tüntetés Győrben

2022.07.19. 16:06

KATA-tüntetés Győrben: több százan tiltakoztak, utat is lezártak, majd vonultak is a tüntetők - újabb fotók

Civil tüntetést szerveztek kedden Győrben a Bisinger sétányon, a Baross híd lábánál, az Országzászlónál.

kisalfold.hu

Az új kata-törvény ellen szerveztek civil demonstrációt kedden Győrben a Baross híd lábánál, rendőri biztosítás mellett. Közel ötszázan tiltakoztak, a hivatalos program végén a tüntetők egy része elfoglalta a Szent István út egy szakaszát.

20.25 - A Baross-hídtól elindultak a tüntetők az Árkád irányába. A rendőrség a Tihanyi úti aluljárónál állta útjukat - fotók

20.00 - A tüntetők egy része ülve foglalta el a fő utat Győrben - fotók

19.30 - A tüntetők elfoglalták a Szent István utat a Városháza előtti részen - fotók

19.25 - A futárok elállták a Baross hídra vezető sávot is a Városháza előtt. Így mind a két irányban visszaterelik a forgalmat a rendőrök. 

19.20 - Fogyatkozik a tömeg: a kemény  mag még eláll a 4 sávot a Belga étteremnél.

19.10 - A tüntetők a buszokat átengedik.

19.00 - A tüntetők egy érsze elállt négy sávot az úton. A Városháza előtti forgalmat a rendőrök a Baross hídra terelik. A másik  iranyban leállt a forgalom.

Fokozódik a hangulat, többen dudálnak, a tüntetők skandálnak.

18.55 - Munkatársunk a helyszínről azt közölte, a tömeg egy része felvonult a Baross-hídra

18.50 -  A felszólalások véget értek. A tömeg skandálja: Erősek vagyunk!

A rendezvény hivatalos része véget ért. A főszervező megkért mindenkit, békésen hagyják el a helyszínt.

 

18.35 - Továbbra is békés a tüntetés Győrben, rendőrök biztosítják a Bisinger sétányt. A felszólalások még  tartanak. Már több mint 400-an vonultak ki a ligetbe a Baross-híd lábához.

18.10 - Egyre többen érkeznek a Baross-híd lábához. A felszólalók elkezdték a beszédeket.

18.00 - Munkatársunk helyszíni beszámolója szerint közel kétszázan vannak a győri tüntetésen. Fiatalok, idősek, családok, többen táblákkal érkeztek.

Előzetes - Civil tüntetést szerveznek kedden este 6  órától Győrben a Bisinger sétányon, a Baross híd lábánál, az Országzászlónál rendőri biztosítás mellett. 

- Most kell szolidaritást vállalnunk, mert ezzel a katások is beléptek a pedagógusok elhanyagolt, ellehetetlenített körébe. Szerdán ott voltam Budapesten, a Kossuth téri tüntetésen, másnap Győrbe hazatérve nem bírtam magammal és besétáltam kisfiammal a rendőrségre, hogy bejelentsem a győri tüntetést. A futárok álltak először mellém, de több civil, érintett, köztük nyugdíjas is csatlakozott a felszólalókhoz. Sok sárgamellényes, háttérrendező és önkéntes keresett meg, hogy szívesen segít - kezdte lapunknak Varga Viktória Beáta, győri családanya, katás vállalkozónő és politikai aktivista, aki a győri tüntetést szervezi.

A felszólalók olyan helyi vállalkozók lesznek, akiket közvetlenül érint a módosítás: Czikkely Panni - versfelolvasó, Tornai Péter - nyugdíjas katás, vándorvidámparkos örökifjú, Urbán Tibor - győri katás rendezvényszervező és tanácsadó, Donáth Anna - kismama, Momentum Mozgalom képviselője, Takács Vencel Nándor - egyetemista, Kelemen Dominika - katás vállalkozó, Simon Attila - győri futár és Markszné Koncz Zsuzsanna a Hétköznapok Angyalai Alapítványtól.

- Érthető, hogy a bujtatott foglalkozáshoz valahol hozzá kellett nyúlni, de nem látják át a rendszer, hogy mennyire átszőtte a kata mindenki életét. Szerintem nem fog megtérülni, hogy sokan adónemet váltanak, vissza fog térni a feketepiac, mert inkább számla nélkül csinálják meg a munkát az emberek - véli Varga Viktória Beáta.

A tüntetés hivatalos rész 19 órakor órakor lezárul. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában