Aranydiplomásokat köszöntöttek

2022.06.02. 12:56

Történelmi pillanat a győri Széchenyi Egyetem életében - Videó

Az intézményben az első mérnökök, technikusok öt évtizede érdemelték ki oklevelüket, és így mostantól jogosultak aranydiplomájuk átvételére.

kisalfold.hu

Fotó: Cseh Róbert

Első alkalommal szervezhettek díszdiploma-átadó ünnepséget az egyetem jogelődjén, a Közlekedési Távközlési és Műszaki Főiskolán (KTMF) végzettek számára. 

Az 1971/1972-ben végzett mérnökök és technikusok közül több mint 130-an jelentkeztek díszokleveleik átvételére. Őket két részletben - délelőtt tíz órakor és délután egy órakor - ünnepség keretében köszöntötte az alma mater.

Az ünnepelteket délelőtt dr. Horváth Balázs, a Széchenyi István Egyetem az Építész-, Építő- és Közlekedésmérnöki Karának dékánja köszöntötte az intézmény nevében. 

“Ízlelgessük a szót. Első.” - kezdete beszédét dr. Horváth Balázs. “Köszönjük, hogy elkezdték kitaposni azt az ösvényt, amely mára már jól járható úttá szélesedett”. Hangsúlyozta, hogy történelmi ez a pillanat az egyetem életében, hiszen a Széchenyi István Egyetem műszaki karainak első aranydiplomásait köszönthetik. Dr. Horváth Balázs számos mérföldkőnek számító momentumot idézett fel az intézmény történetéből, ami alatt a KTMF-ként ismert szakfőiskola, világszinten is elismert universitas-szá vált. Kezdve az intézmény 1968-as megalapításától, egészen 2002-ig, amikor a főiskola egyetemi rangot nyert.

“Mit is jelent ötven év? Az intézménynek alapítást, fejlődést, pályára állást. Önöknek friss diplomát, új munkahelyet, tapasztalatszerzést, majd szakmai sikereket, sokaknak családalapítást. A mai Széchenyi István Egyetem büszke önökre, büszke az elődökre” - zárta gondolatait a dékán.

A végzett hallgatók nevében Galli Csaba, az Audi Hungaria Járműmérnöki Kar Járműgyártási Tanszék főiskolai docense, egyben a KTMF 49 éve végzett alumnija szólalt fel.
Galli Csaba amikor az ünnepeltekhez szólt, azt hangsúlyozta, hogy ez az alkalom nemcsak az számukra ünnep, hanem az egyetemnek is. Azt ünnepelheti az intézmény, hogy elért oda, hogy aranydiplomát adhatott ki. Majd más megközelítésből idézte fel az intézmény fejlődéstörténetét. Kiemelte, hogy ennek a töretlen fejlődéstörténetnek az alapjait azok tették le, akik most aranydiplomájukat vehették kezükbe.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában