Zene

2022.06.23. 13:39

Nyáresti térzene az Erzsébet-kertben a fúvósoktól

Három fellépése is van ezekben a napokban Sopron Város Fúvószenekarának. Tegnap a VOLT Fesztiválon szerepeltek, pénteken az Erzsébet-kertben lépnek fel, vasárnap pedig az ausztriai Doborjánban.

Bódvai Ildikó

Nyáresti térzenével, hangulatos fúvósmuzsikával kedveskedik a soproniaknak és a városban tartózkodó turistáknak Sopron Város Fúvószenekara.

– Péntek este hét órakor várjuk a közönséget az Erzsébet-kertbe, ahol egy könnyed koncert keretében indulókat, könnyűzenei átiratokat, polkákat játszunk a repertoárunkból. Úgy gondoltuk, ha már lehetőség van rá, ebben a szép időben próba helyett inkább a szabadban játszunk. Egy vegyes, szórakoztató műsorral készülünk, remélem, tetszik majd a programra kilátogatóknak – mondta el Ferenczi Balázs, a zenekar karnagya.

A fúvószenekar szerdán délben a VOLT Fesztiválon lépett fel. Ahogyan a korábbi években, úgy idén is felkérést kaptak a szervezőktől, hogy vegyenek részt a könnyűzenei fesztiválon és adjanak zenés ébresztőt, ezzel is gazdagítva a rendezvény sokszínűségét.

A karnagytól azt is megtudtuk, hogy vasárnap Ausztriában lesz fellépésük. Három határ menti település, Doborján (Raiding), Lók (Unterfrauenhaid) és Lakfalva (Lackendorf) ünnepli fennállásának 800 éves jubileumát, arra hívták meg a soproniakat.

– Doborjánban a Liszt-centrumban lesz a jubileumi rendezvény, mi pedig délután négy órától a hangversenyterem mellett, a szabadban adunk közös koncertet az ottani fúvószenekarral, aminek szintén én vagyok a karnagya – tette hozzá Ferenczi Balázs.

Sopron Város Fúvószenekara 1957-ben néhány lelkes amatőr fúvószenész és egykori katonazenész összefogásával alakult meg. Karmesternek akkor Sziklai Adolf volt katonakarmestert választották meg. 1991 óta alapítványként működnek, feladatuknak tekintik Sopron fúvószenei hagyományainak ápolását, a fúvószenei művészet hazai és külföldi terjesztését. Karmesterük 2006 óta Ferenczi Balázs, a soproni zeneiskola trombitatanára, titkáruk Vörös Péter, aki 1975 óta tagja az együttesnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában