Időközi választás

2022.05.04. 09:33

Agyagosszergényben vasárnap, Darnózselin és Fertőhomokon a nyáron választanak - Mutatjuk az időpontokat

Az elmúlt két évben a Covid-járvány miatt több időközi helyi önkormányzati választást elhalasztottak Győr-Moson-Sopron megyében. A nemrégiben megjelent kormányrendelet a korlátozást feloldotta, így három településen is választást tartanak.

kisalfold.hu

Illusztráció kisalfold.hu-archív

Agyagosszergényben vasárnap polgámestert és négy fős képviselő-testületet választanak - derült ki a valasztas.hu-n közzétett információkból. A településen 2020 novemberében választottak volna új polgármestert és testületet, de a járvány közbeszólt.

Az agyagosszergényi időközi önkormányzati választás polgármesteri helyére egy jelöltet vett nyilvántartásba a választási bizottság, valamint a négy képviselői helyre is négy jelölt szerepel a listán. (Valamennyien a Fidesz-KDNP jelöltjei.)

Előzmények  Agyagosszergényből - Feloszlatná magát a képviselő-testület Agyagosszergényben: megdöbbent a polgármester - írtuk 2020 júliusi cikkünkben. Kitértünk arra is, hogy meglepte az agyagosszergényi képviselő-testület feloszlatási kérelme a település polgármesterét. Szalai Istvánné azt mondta, fogalma sincs, mi lehet a háttérben. A falu szép és fejlődik.

Néhány nappal korábban arról írtunk, a képviselő-testület feloszlatását kezdeményezték Agyagosszergény önkormányzati képviselői. A szerkesztőségünkhöz kedd este eljuttatott közleményükben többek között a dinamizmust hiányolják a faluvezető részéről.

Választás két településen a nyáron

Fertőhomokon a 2021 tavaszán elhunyt Horváth Attila polgámester helyére választanak új vezetőt június 26-án (vasárnap).

Darnózselin július 17-én (vasárnap) szintén polgármestert és hat fős képviselő testületet választanak a szavazásra jogosultak - olvasható a valasztas.hu oldalon. A Darnózseli testület tavaly év végén oszlatta fel magát. 



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában