új időpont

2020.11.08. 12:33

Elmaradt Agyagosszergényben az időközi önkormányzati választás vasárnap a veszélyhelyzet miatt

Polgármestert és képviselőket választottak volna vasárnap Agyagosszergényben.

kisalfold.hu

Fotó: Illusztráció/kisalfold.hu archív

A választás a veszélyhelyzet miatt elmarad – olvasható a választas.hu oldalon.

Az időközi választást azért tartották volna, mert a képviselő-testület augusztus 13-án kimondta feloszlását. A polgármesteri posztért egyedüliként Radics Attila, a Fidesz-KDNP jelöltje indult. A korábbi polgármester, Szalai Istvánné nem indult a tisztségért.

A négy képviselői helyre öten pályáztak, Hegedűsné Németh Ildikó Erzsébet, Márk András, Németh Orsolya és Németh Rozália a Fidesz-KDNP jelöltjeként, Magyar Gézáné pedig függetlenként indult.

Vasárnap reggel hat és este hét óra között egy szavazókörben 775-en adhatták volna le voksukat.

Előzmények

Feloszlatná magát a képviselő-testület Agyagosszergényben: megdöbbent a polgármester - írtuk júliusi cikkünkben. Kitértünk arra is, hogy meglepte az agyagosszergényi képviselő-testület feloszlatási kérelme a település polgármesterét. Szalai Istvánné azt mondja, fogalma sincs, mi lehet a háttérben. A falu szép és fejlődik.

Néhány nappal korábban arról írtunk, a képviselő-testület feloszlatását kezdeményezték Agyagosszergény önkormányzati képviselői. A szerkesztőségünkhöz kedd este eljuttatott közleményükben többek között a dinamizmust hiányolják a jelenlegi faluvezető részéről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában