Felújított intézmény

2022.03.29. 22:47

Új csoporttal bővült a bölcsőde Jánossomorján

Tizennégy férőhellyel bővült Jánossomorján a felújított Kék Bagoly Bölcsőde. A beruházás 115 millió forintba került, ebből 70 millió TOP pályázati forrás, 45 milliót pedig az önkormányzat biztosított.

Kovács Viktor

Tizennégy gyermekkel tud többet fogadni a felújított Kék Bagoly Bölcsőde. Fotó: Kovács Viktor

Az ünnepélyes átadón Lőrincz György polgármester kiemelte, hogy a városnak régóta kiemelt célja a helyi kisgyermekes családok támogatása. – Félévente babaköszöntő rendezvényt tartunk a családoknak, ahol gyermek született, és minden évben egy babakötvényt nyitunk 100 ezer forint értékben az újszülötteknek. Az elmúlt két esztendőben két új utcát adtunk át, ahol 41 építési telket alakítottunk ki, mindet értékesítettük is önkormányzati kedvezménnyel, hogy a kisgyermekes családok a piaci ár feléért juthassanak építési területhez.

 

Felújítottuk az összes játszóteret, most pedig bővítettük a Kék Bagoly Bölcsődét, amivel 14 család életét könnyítjük meg, hiszen így a dolgozni akaró anyukák tudnak munkát vállalni, a gyerekeket biztonságban, jó helyen tudhatják az intézményben – hangsúlyozta a polgármester. Az átadóünnepségen Nagy István agrárminiszter, a térség országgyűlési képviselője is részt vett.

 

– Persze hogy motoszkál az emberben a kérdés: mitől kék egy bagoly? Aztán rájön, hogy csak meg kell tanulni újra a gyermek szemével látni és elhihető: kék a bagoly. Meg sárga, meg zöld. Azt már csak némi kutakodás után tudja meg az ember, hogy a bagoly az egyedüli madár, amely látja a kék színt. Jó névválasztás volt valamikor a jánosi bölcsődének a Kék Bagoly név. Mint ahogyan jó az is, hogy a városban bővíteni kellett a bölcsődei férőhelyeket, s ez azt is mutatja, hogy a kormány családpolitikájának lassan beérik a gyümölcse. Az a célunk, hogy ne legyen akadálya a munkavállalásnak a gyermekvállalás, a gyerekvállalásnak pedig a munkavállalás. Szeretnénk segítséget nyújtani azoknak a családoknak, amelyekben a szülők dolgoznak és három év alatti gyereket nevelnek – hangsúlyozta az agrárminiszter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában