Tragédiává fajult a vita

2022.03.28. 11:26

Győri ítélet - folyamatosan veszekedett a két kolléga, halálos késszúrás lett a vége Tatabányán

A 26 éves vádlott és a 60 év feletti sértett együtt laktak a munkaközvetítő által bérelt lakásban, köztük gyakoriak voltak a konfliktusok, mert a vádlott sajátjaként használta a sértett holmijait.

kisalfold.hu

Fotóillusztráció: MW-archívum

Fotó: Knap Zoltán

Alaptalan vádaskodássál kezdődött

 

A vádlott 2021. február 4-én azzal vádolta meg a sértettet, hogy valamilyen szerrel elbódította, és az éjszaka szexuálisan zaklatta őt. A sértett a munkáltatójának jelezte a vádlott alaptalan vádaskodását. A vádlott február 5-én éjjel 3 óra körüli időben felébredt, ekkor ismét eszébe jutott a lakótársával szembeni alaptalan vádja. Megalázottnak érezte magát, és a konyhában magához vett egy kést, majd azzal visszament a sértettel közösen használt szobájukba. A sértett a zajra felriadt, a vádlott szemből mellkason szúrta őt, majd a körülbelül 4-5 percig tartó dulakodás során még háromszor megszúrta.

 

Halálos szívsérülés

 

Az alsószomszéd a sértett segélykiáltásait és a zajokat hallva bejelentést tett a rendőrségen. A vádlott által okozott szívsérülés olyan súlyos volt, hogy a sértett életét az azonnal érkező, gyors és szakszerűorvosi segítség sem tudta volna megmenteni. A vádlott elmenekült a helyszínről, vonattal Németországba utazott, majd átgondolva a történteket, visszajött és másnap feladta magát a rendőrségen. A vádlott az elfogását több nappal megelőzően marihuánát fogyasztott.

 

9 év börtönbüntetés

 

A fenti tényállás alapján az elsőfokú bíróság a vádlottat emberölés bűntettében és kábítószer birtoklása vétségében ítélte bűnösnek, ezért őt halmazati büntetésül 9 év börtönbüntetésre és 9 év közügyektől eltiltásra ítélte azzal, hogy kizárta a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből. Az ítélet ellen a vádlott és a védője a büntetés enyhítése, a feltételes szabadságra bocsátásból történő kizárásra vonatkozó rendelkezés mellőzése érdekében jelentettek be fellebbezést. A fellebbviteli főügyészség indítványa az elsőfokú ítélet helybenhagyására irányult.

 

Korlátozott beszámítási képességű a vádlott
 

"A Győri Ítélőtábla a 2022. március 22. napján tartott tanácsülésen meghozott végzésével az elsőfokú bíróság ítéletét helybenhagyta. A másodfokú bíróság álláspontja szerint az elsőfokú bíróság által helytállóan feltárt és a súlyuknak megfelelően értékelt súlyosító és enyhítő körülmények alapján kiszabott büntetés szükséges és egyben elégséges az enyhe-közepes fokban korlátozott beszámítási képességű vádlottal szemben. A vádlottat a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből kizáró ítéleti rendelkezés a Btk.kógens rendelkezése folytán nem mellőzhető" - közölte portálunkkal dr. Ferenczy Tamás, a Győri Ítélőtábla sajtószóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában