A múltunk egyben a jövőnk is

2022.03.15. 18:13

Egész napos programokkal emlékeztek a szabadságharc hőseire Mosonmagyaróváron - fotók

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulójának alkalmából több helyen is megemlékezést tartottak Mosonmagyaróváron. A Covid járvány után először lehetett méltóképpen ünnepelni. A délelőtti szentmise és a civil koszorúzások után a Múzeumkertben tartottak városi ünnepséget.

Kovács Viktor

Szabadság Szerelem címmel adtak műsort az Ujhelyi Imre Általános Iskola tanulói. Fotók: Kovács Viktor

A megemlékezésen résztvevőket a MOFÉM fúvószenekar fogadta, majd a Himnusz közös eléneklése után Németh Zoltán a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés elnöke tartott ünnepi beszédet.

 

– Március 15. a függetlenségről és a szabadságról szól. Egyiket sem adták soha ingyen és a mi nemzedékünknek is megvannak a feladatai – kezdte beszédét Németh Zoltán majd folytatta: – Választanunk kell, hogy megvédjük-e Magyarország függetlenségét vagy nemzet nélküli liberálisok kezébe adjuk a sorsunkat, olyanokéba, akik az általunk ismert Európának és Magyarországnak véget akarnak vetni.

 

 

A Megyei Közgyűlés elnöke a szabadságharcra és a hőseinkre való visszaemlékezés mellett az aktuálpolitikai kérdésekre is kitért. – Felelősen kell döntenünk április 3-án. Ez a szavazás már nem arról szól, hogy kell-e harmadik WC az iskolákba azoknak, akik nem tudják eldönteni, hogy fiúk-e avagy lányok. Hanem arról, hogy olyan vezetői lesznek-e az országnak akik megmentenek bennünket egy háborútól vagy belesodornak abba – hangsúlyozta Németh Zoltán.

 

Az ünnepi beszéd után helyi iskolások tartottak zenés irodalmi műsort, melyben a Lajta Néptáncegyüttes is közreműködött. Persze a koszorúzás sem marad el a ’48-as emlékműnél, melyben a 70. sz. Széchenyi István Cserkészcsapat közreműködött.

Címkék#március 15

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában