Háború Ukrájnában - frissítve

2022.02.26. 14:38

Megyei segítségnyújtás Ukrajnának: gyűjtés a menekülteknek Soprontól Bőnyön át Győrig - Mutatjuk, hova viheti felajánlását

A megyei civil szervezetek adománygyűjtésbe kezdtek.

kisalfold.hu

Tüzérségi támadásban megrongálódott toronyház Kijevben február 26-án. Fotó: MTI/AP/Efrem Lukackij

Ha ön is tud olyan szervezetekről, önkormányzatokról, akik gyűjtenek az ukránoknak, írja meg: [email protected]

 

Gyűjt a Levéli Karitász

 

Összefogtak az écsi polgárőrök

 

 

Dunaszegen is gyűjt a Győri Egyházmegyei Karitász

 

 

Több gyűjtőpont Fertőrákoson

 

 

Gyűjés Kapuváron

 

Kapuvár Város Önkormányzata az ukrán-orosz háború menekültjeinek, valamint a kárpátaljai rászorulók számára felajánlott adományok gyűjtését a Nyitott KAPU-VÁR koordinálásával végzi. Felhívják a lakosság figyelmét, és egyben kérem, hogy az egyéni adománygyűjtő akciók szervezése előtt vegyék fel a kapcsolatot a Nyitott KAPU-VÁR munkatársaival, hiszen ők kapcsolatban vannak az érintett segítő szervezetekkel, így pontosan tudják mire van szükség.

 

Ezek jelen állás szerint:

- Azonnal fogyasztható tartós élelmiszerek

- Vény nélkül kapható gyógyszerek

- Tisztálkodási szerek

- Bébiétel, pelenka

- Hálózsákok

- Palackozott víz

 

Kérik, aki az esetlegesen érkező menekültek számára szálláshelyet tud felajánlani, az ingatlan férőhelyeinek megjelölésével jelentkezzen a Nyitott KAPU-VÁR elérhetőségein, a 0696/595-088, 06304283175-os telefonszámokon! Az adományok átadási helyszíne: Nyitott Kapu-vár 9330 Kapuvár Dr. Lumniczer S.u.12.

 

Ruhaneműt egyelőre nem fogadnak.

 

Kapuvár Város Önkormányzata a „Híd Kárpátaljáért” segélyszámlára 500.000.-Ft támogatást utalt.

 

Agyagosszergényben is gyűjtenek

 

Agyagosszergény község önkormányzata is csatlakozott az adománygyűjtéshez, hétfő reggel óta a hivatalba várják a felajánlásokat:

- tartós élelmiszer-tisztálkodószerek

- gyerekjátékok-pelenka,nedves törlő

- ágynemű-meleg ruha

Pénzadományt is elfogadnak, abból megvásárolják a szükséges dolgokat.

A segélyszállítmányt az önkormányzat eljuttatja a kijelölt helyre.

 

Győrzámolyi önkormányzatnál is leadható az adomány

 

 

Tápszentmiklós kezdeményezésére a Közös Önkormányzati Hivatalhoz tartozó négy település adomány gyűjtést szervez

 

Amennyiben összejön egy kisbuszra való adomány, személyesen visszük el a menekültekhez. Bízom abban, hogy megmozdulnak a családok - közölte Kovács József, Tápszentmiklós polgármestere

Tisztelt Tápszentmiklósi, Győrasszonyfai, Sikátori és Romándi családok! A négy település polgármestere arról döntött, hogy felkérjük a helyi lakosságot, aki tud segítse adományával az Ukrajnából, Kárpátaljáról Magyarországra menekülteket. Főként élelmiszer, tisztítószer, takarók és ruhaneműre lenne szükségük a menekült családoknak. Az adományokat a négy település önkormányzati hivatalában várjuk munkaidőben. Az összegyűjtött adományt személyesen fogjuk elvinni és átadni a menekült

családoknak.

Felvilágosítást a négy polgármestertől lehet kérni.

Kovács József: 06-20-5958748

Valiczkó Mihály: 06-20-4177147

Kovács Józsefné: 06-30-6574069

Galler Jenő: 06-20-5958684

 

A Páli presszóban tartós élelmiszereket várnak

 

 

Adománygyűjtés Sopronban

 

 

Sopronban gyűjt a Fidesz

 

 

 

 

 

A bőnyi Farm Tojás is gyűjt az Ukrajnából menekülteknek

 

 

Szállás ajánlott fel olvasónk

 

Adorján vendégház Sopron - INGYEN ! Szobát ajánlunk egy max. öttagú ukrán magyar ajkú menekült család részére . A helyzet rendeződéséig . Bár kissé messze vagyunk, viszont ha szükséges segítünk bajba jutott testvéreinken ! +36/20-986-5985

 

A Győri Segélyalapból jelenleg 2 millió forintot utalunk a Nemzeti Humanitárius és Koordinációs Tanács Híd Kárpátaljáért számlájára - közölte a polgármester

 

 

 

A Rábaközben Bogyoszlón indult gyűjtés

 

 

Sarródon is gyűjtenek a testvértelepülésnek, Csongornak

 

 

 

 

A győri bencések adománygyűjtése

 

 

Fertőendréden hétfőtől gyűjtik az adományokat

 

 

 

A segítségnyújtás minden helyzetben alapvető emberi kötelességünk

 

Magyarország nem kíván részt venni az orosz-ukrán konfliktusban. A háborús helyzet okozta társadalmi feladatokban azonban kötelességünk segítséget nyújtani.  – közölte Nagy István agrárminiszter, a Győr-Moson-Sopron megyei 5. választókerület országgyűlési képviselője.

 

Magyarországnak az orosz-ukrán háborús konfliktusból ki kell maradnia, ugyanakkor hazánk az EU és a NATO tagjaként támogatja a béke helyreállítására irányuló közös uniós erőfeszítéseket, emellett a határvédelmi és humanitárius feladatokra felkészül. 

 

A mosonmagyaróvári térség országgyűlési képviselője kiemelte: Mosonmagyaróvárnak 2008 óta testvérvárosa Beregszász, de a Beregszászi Bethlen Gábor Magyar Gimnáziummal már korábban baráti szálak fűzték össze a várost. A kölcsönös látogatások során baráti kapcsolatok alakultak ki. Több ízben is részt vettek Mosonmagyaróvárról a gimnázium szalagtűző rendezvényén, eseményein. Nem ismeretlen az oktatás ottani helyzete, a tanárok küzdelme, hogy Kárpátalja neves magyar gimnáziuma az ottani magyar értelmiség jeleseit adja a magyar kisebbségnek.

 

A gimnázium a háborús helyzet első napjában menekültek befogadó központja lett. Mint ilyen, azonnali segítségre szorul, hogy az oda menekülők ne szenvedjenek hiányt. Élelmiszerre, ruhaneműkre, a mindennapi élet feltételeihez szükséges eszközökre van szükségük.

 

Nagy István hangsúlyozta: A helyzet felett érzett felelősségünk okán fordulunk Mosonmagyaróvár polgáraihoz, hogy segítsenek, segítsünk közösen  barátainknak!

 

Segíteni több módon is lehet: pl. Tartós élelmiszer felajánlásával, melyeket választási irodáinkban és a Mosonmagyaróvári Önkormányzat épületében gyűjtünk.

 

A segítségnyújtás másik módja a „Híd Kárpátaljáért”adománygyűjtő vonal, amely a 1357 telefonszámon érhető el. Minden hívás 500 forint támogatást jelent, amely most kifejezetten nagy segítség! 

 

Nemzeti Összefogás számlaszáma:  11711711-22222222

 

Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata a bajban testvértelepülésének segítségére siet. Árvay István polgármester úr az önkormányzat nevében azonnali 1.000.000,- Ft támogatást, Nagy István agrárminiszter, térségi országgyűlési képvisleő pedig 500.000 forintot ajánlott fel, továbbá egyeztetnek Beregszász polgármesterével a segítségnyújtás egyéb formáiról, a segélyek eljuttatásának lehetőségeiről.

 

Mindketten arra kérjük Mosonmagyaróvár és a környékbeli települések lakóit, intézményeit és vállalkozásait, hogy minden lehetséges formában ajánlják fel segítségüket, a menekültek ellátásában oroszlánrész vállaló Beregszász városának és a kárpátaljai magyaroknak.

dr. Nagy István Agrárminiszter a térség országgyűlési képviselője

dr. Árvay István Mosonmagyaróvár Város Polgármestere

 

Győri önkéntesek is megkezdték a gyűjtést >>

 

PÉLDA Egyesület a Szigetközi Gyermekekért

 

Gyűjtés Győrben és  Győrszentivánon >>

Segítő szándékú embereket keresünk Győr és környékéről. SOS szükség lenne: takarókra, párnákra, törölközőkre, fehérneműkre, tisztító- és tisztálkodószerekre, élelmiszerre. Pár napon belül vinnénk egy farmra  ahol Magyar  családokat  fognak befogadni akik a háború  elől menekülnek  !!!  Aki teheti  nálam (Varga Szabinánák) le tudja adni az adományát vagy Győrszabadhegyen a Székely utca 7. vagy Győrszentivánon az Egressy Béni út 75. az Égig Érő Fa Bölcsődében vagy Óvodában munkanapokon reggel 7.00-17.00. vagy előre egyeztetett időpontban. Nem tudom mennyi család  de nem kevés  !!! Kérlek  segítsetek  !!! És  szükségem lesz egy fuvarra is valami nagyobb autóval  !!! A farm, kb. 200km Győrtől.

Rendkívüli Jónak lenni jó! adománygyűjtő műsort indít a közszolgálati média

 

Áder János köztársasági elnök kezdeményezésére rendkívüli Jónak lenni jó! adománygyűjtő műsorban szólít fel az orosz-ukrán konfliktus miatt bajbajutottak támogatására a magyar közszolgálati média - közölte az MTVA szombaton az MTI-vel.

 

A társaság közleményében kifejtette, a magyar államfő telefonon kérte a közmédia vezetését a nemzeti egység szempontjából kiemelt fontosságú segítségnyújtásra.

 

"A közmédia számára rendkívül fontos, hogy a média eszközeivel élve részt vállaljon a kárpátaljai magyarok és a menekültek támogatásában, bemutassa a magyarok szolidaritását, a jószándékú embereknek a bajbajutottak segítésére irányuló törekvéseit, a Híd Kárpátaljáért program keretében megvalósuló összehangolt segítséget" - olvasható az MTVA közleményében.

 

Közölték, a Duna Televízió tematikus műsorban biztat adományozásra és segítségnyújtásra a Kárpátalján élő magyarok és az orosz-ukrán konfliktus elől menekülők támogatása érdekében.

 

A nemzet televíziója mellett a tájékoztatásban részt vesz a közmédia valamennyi csatornája; hétfőtől naponta jelentkező műsorokban mutatják be azokat az egyéni vagy önkormányzati felajánlásokat is, amelyekkel szállást és ellátást biztosítanak az érkező családoknak - tették hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában