együttműködési megállapodást írtak alá

2021.11.19. 11:17

Új egészségügyi szakok indulnak a győri Széchenyi egyetemen – A hallgatók már most részt vehetnek a napi klinikai munkában

Szándéknyilatkozatot és együttműködési megállapodást írtak alá a Széchenyi István Egyetem és a Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház vezetői tegnap délelőtt az Egészség- és Sporttudományi Kar épületében.

kisalfold.hu

Dr. Kovács Zsolt kancellár, dr. Jávor László főigazgató főorvos és dr. Baranyi Péter rektor szándéknyilatkozatot írt alá az együttműködésről.

Forrás: Kisalföld

Fotó: Csapó Balázs

Az egyetem és a kórház közös célja, hogy az egyetemen oktatott hallgatók a napi klinikai munkában részt tudjanak venni. Ez az okirat az eddig még nem működő, de az egészségügyben egyre kívánatosabb duális képzést is előkészíti, amit az egyetemen felmenő rendszerben kívánnak megoldani. A keretszerződés a kutatásokra is ösztönzőleg hat és az oktatás színvonalát a lehető legmagasabb szintre emeli.

– Márciustól kezdődő átalakítása során az egészségügy minden szegmense megújul, ezzel az eddig talán nem rivaldafényben lévő képzés is e sorba lép. Szeretnénk, ha a hallgatók már az oktatási időszak alatt is megfelelő képzettséggel és jogosítvánnyal dolgozhassanak a kórházban – mondta dr. Jávor László főigazgató főorvos.

– Az egészségtudományi képzés az idén huszonöt éves. A fő profilunk az ápolás- és betegellátás-alapképzés, illetve bejelenthetem, hogy a védőnőképzést is beindítjuk. Most kaptuk a hírt, hogy néhány év múlva elindíthatjuk a szülészeti-nőgyógyászati szonográfus mesterképzési szakot. Az egyetem és a kórház között már nagyon régóta szoros az együttműködés. Megállapodásunk a kutatás-oktatás területén már 2014-ben megszületett. Azt látjuk azonban, hogy az iparban a duális képzés hihetetlenül előretört és nagyon sok előnnyel jár. A keretszerződéssel megteremtjük a lehetőségét annak, hogy a duális képzés az egészségügyben is megjelenjen. Mi már a Covid alatt éltünk azzal a lehetőséggel, hogy az önkéntes hallgatókat alkalmazzuk számtalan területen – tudtuk meg dr. Nagy Sándor dékántól.

Dr. Kovács Zsolt kancellár, dr. Jávor László főigazgató főorvos és dr. Baranyi Péter rektor szándéknyilatkozatot írt alá az együttműködésről.

Fotó: Cs. B.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában