Akcióhét

2021.11.19. 07:42

Egy hétig regisztráció nélkül is lehet oltakozni Győr-Moson-Sopron megyében

A Covid-járvány eddigi hullámaitól eltérően jelentősen segíti a védekezést, hogy már rendelkezésre áll vakcina és a magyar lakosság többsége felvette az oltást. Az egész országban magas az átoltottság, a 12 év feletti lakosság 68,1 százaléka van beoltva.

Barki Andrea

20211116 Országos oltásakció, Győr Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház, Képen: Dr. Villányi Balázs orvosigazgató Fotó: Csapó Balázs CSB Kisalföld

Forrás: Kisalföld

Fotó: Csapó Balázs

Az új megbetegedéseket a delta-vírusmutáns okozza, a legnagyobb veszélyben a beoltatlanok vannak, ezért kérjük őket, hogy regisztráljanak és vegyék fel az oltást mielőbb. A beoltottak kevesebb mint egy százaléka betegszik meg, és a betegség lefolyása az oltottaknál általában jóval enyhébb – mondta dr. Villányi Balázs, a Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház orvos igazgatója.

Azok az oltatlanok, akik nem regisztráltak a honlapon, a november 22–28-i oltási akcióhét során kivételesen előzetes regisztráció nélkül is érkezhetnek az oltópontokra. Ez esetben regisztráció- jukat a helyszínen végzik el és oltásuk érkezési sorrendben történik. Azoknak, akik már korábban regisztráltak az interneten, továbbra is az időpontfoglalót javasolják, akár az első, akár az elmaradt második vagy a harmadik oltásukat akarják felvenni.

A győri kórházban két oltópontot alakítanak ki

A győri Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórházban két oltópontot alakítanak ki november 22-től november 28-ig. Akik az EESZT felületén előzetesen regisztráltak és foglaltak időpontot, az elmúlt időszakban megszokott helyszínen és módon kapják meg az első, a második, illetve a harmadik oltást. Ez az oltópont a kórház E épületrészében található, amely a kórház Magyar utca felőli bejáratán keresztül közelíthető meg. A november 22-től november 28-ig tartó oltási akcióhéten az előzetes regisztráció nélkül érkezőket reggel 7 órától 19 óráig várják a kórház A épületrészében kialakított oltópontra, amelyet a Vasvári Pál utca (Győr Plaza) felőli főbejáraton keresztül lehet megközelíteni. Itt az oltás érkezési sorrendben történik.

– Kérem, hogy az oltás felvételének gyorsítása érdekében hozzák magukkal a kitöltött hozzájáruló nyilatkozatot, amely a https://www.petz.gyor.hu/ Oltópont – lakossági oltások menüpontról letölthető. Az oltásra érkezőknek a kórház melletti, Vasvári Pál utca felől megközelíthető Dr. Petz Lajos Parkolóházat javasoljuk – mondta dr. Villányi Balázs orvos igazgató.

A Karolina kórházban 3 oltópont lesz

A mosonmagyaróvári Karolina Kórház-Rendelőintézetben november 22–28-ig reggel 7-től 19 óráig 3 oltópont lesz elérhető a Vízpart u. 12. alatti telephelyen.

Az oltási akcióhétre is lehet időpontot foglalni (https://eeszt.gov.hu), így elkerülhető a sorban állás, tumultus. Regisztráció és időpontfoglalás nélkül érkezési sorrendben tudjuk az oltásra várókat beengedni. Az időpontfoglaló rendszerben publikált időpontok feltöltése folyamatos. Amennyiben nem találnak szabad időpontot, célszerű egy későbbi időpontban megismételni a keresést – javasolja dr. Takler Ágnes főigazgató. Az aktuális információkat mind a kórház honlapján (www.karolinakorhaz.hu), mind pedig a Facebook-oldalon publikálják.

Sopronban megemelt kapacitás

Oltási akcióhetet szervez a Soproni Gyógyközpont is november 22. és 28. között. A Várisi út 2. szám alatti oltóponton a megjelölt napokon 7 és 19 óra között megemelt oltási kapacitással várják az első, a második, illetve a harmadik oltást felvenni kívánókat.

Kapuváron a jelentkezőkhöz igazítják

A kapuvári Lumniczer Sándor Kórház-Rendelőintézet is várja az oltakozni szándékozókat. Fő oltóhely a kórház „A” épület 1. emeletén lesz. A jelentkezők számától függően újabb oltópontok állnak rendelkezésre az „A” épület földszintjén, a „K” épület földszintjén, hétvégén az „R” épületben.

Az új megbetegedéseket a delta-vírusmutáns okozza, a legnagyobb veszélyben a beoltatlanok vannak.

Dr. Villányi Balázs orvos igazgató mutatja, hogy az oltási akcióhéten az előzetes regisztráció nélkül érkezőket a kórház A épületrészében kialakított oltópontra várják.

Fotó: Csapó Balázs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában