Mozgás közben tanulják meg a közlekedés alapjait

2021.08.25. 15:14

KRESZ-pályát kapott a mosonmagyaróvári Vackor Óvoda

Örömmel vették birtokba a Vackor Óvoda apróságai az új KRESZ-pályát, melyet a Példa Egyesület a Szigetközi Gyermekekért szervezésében, a Barna-Út Kft. támogatásával adtak át tegnap.

kisalfold.hu

A közlekedési szabályokat is elsajátíthatják, gyakorolhatják és még sportolhatnak, mozoghatnak is azon a KRESZ-pályán, melyet tegnap adtak át a Vackor Óvodában a városvezetés, az óvodavezetők és a meghívottak jelenlétében. Régi, nagy álma vált valóra az intézménynek ezzel a beruházással, mely a Példa Egyesület a Szigetközi Gyermekekért szervezésében valósulhatott meg.

Elsajátítják a közlekedés alapjait

– Régóta beszélgettünk az óvó nénikkel, hogy milyen jó lenne nekünk is egy KRESZ-pálya. Nagyon sok gyermekünk lakik panellakásban, nincs módja megtanulni biciklizni, ezért sokan nálunk sajátítják el a közlekedés alapjait. Éltünk a Példa egyesület által felkínált lehetőséggel és a mosonmagyaróvári önkormányzat is támogatta az ötletet, így 2019-ben nekivágtunk a szervezésnek – hangsúlyozta Tibáné Kalocsai Zita, a Vackor Óvoda vezetője.

Tervszerű program az óvodák fejlesztésére

Árvay István mosonmagyaróvári polgármester arról beszélt, hogy az elmúlt években az önkormányzat egy tervszerű program keretében fejleszti az óvodákat nemcsak kívül, hanem belül is.

– Örülök ennek a nevelő-tanító célzatú beruházásnak és köszönöm mindenkinek, akik az ötletben, adakozásban, kivitelezésben részt vettek – emelte ki a városvezető.

Összefogás a pályáért

A mosonmagyaróvári civil szervezet több adománygyűjtést is szervezett a beruházás támogatásáért. A Vissz-Hang Vegyeskarral jótékonysági koncertet rendeztek, majd a Téli Fesztivál keretében is gyűjtöttek. A Példa egyesület eddigi legnagyobb, mintegy kétmillió forintos beruházásához a Barna-Út Kft. is hozzájárult: előbbi az alapanyagot biztosította, utóbbi a munkát finanszírozta. A nyár elején megkezdett beruházást örömmel vették birtokba a gyermekek.

A KRESZ-pályához tartozó közlekedési táblákat a mosonmagyaróvári önkormányzat pályázata által szerezték be.

Az egyesület kezdetek óta fontosnak tartja, hogy a karitatív munka mellett a gyermekek egészségmegőrzésére, prevencióra is felhívja a figyelmet. Ennek jegyében szervezték meg a Bicajándékozz akciójukat, melynek keretében már közel negyven kerékpárt adtak át a nyár folyamán.

A sport és egészség jegyében

A Flesch-központban augusztus 28-án délután 1 órától szervezi meg az egyesület a II. Példás Gyerek Sport- és Egészségnapot, egészségügyi szűrésekkel és előadásokkal, sport- és táncegyesületek bemutatójával, kézművesvásárral és számos kiegészítő programmal egybekötve. A rendezvény ingyenes, adományokat elfogadnak a mosonmagyaróvári óvodák javára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában