6 év után újabb vád

2021.08.23. 11:09

Akár életfogytiglant is kaphatnak a győrszentiváni bűnbanda tagjai

Az adócsalás mellett már jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer kereskedelemmel is vádolják a klán 8 tagját.

kisalfold.hu

Színesfém bűnper Győrben 2015.jún.22

Forrás: Kisalföld archív

Még 2013-ban pattant ki a győrszentiváni klán ügye. Akkor tizennégy győri színesfém-kereskedő előzetes letartóztatásba helyezését kezdeményezték a Győri Járásbíróságnál.

2014 decemberében benyújtott vádiratot követően 6 évvel a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség újabb vádiratot nyújtott be 21 elkövetővel szemben, akik közül nyolc személy ugyanahhoz a győrszentiváni V. családhoz tartozik – közölte dr. Takács Péter, főügyész.

Az ügyészség tizenegy elkövetőt jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer kereskedelemmel vádol, mely bűncselekmény életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető.

Az elkövetők a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség vádirata szerint főleg marihuána, illetőleg a „pikó” néven ismert metamfetamin terjesztésével foglalkoztak. A marihuánát kilogrammonkénti tételben és grammonkénti adagokban is értékesítették, míg a napjaink egyik legaddiktívabb, legroncsolóbb kábítószerét, a metamfetamint fecskendőkben adagolták, hígították és árusították kisebb és nagyobb tételekben, éveken keresztül, főként Győr-Moson-Sopron megyében és Vas megyében.

Az elkövetők közül jelenleg hatan állnak letartóztatás, öten bűnügyi felügyelet hatálya alatt.

A nyomozást a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság folytatta le, míg az érdemi döntést várhatóan a Győri Törvényszék fogja meghozni az ügyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában