Elkezdik a villanyszerelési és gépészeti munkákat

2021.04.26. 14:14

Hamarosan elkészül az Árpád utcai parkolóház szerkezete Sopronban

A szeszélyes áprilisi időjárás okozta akadályok ellenére olajozottan haladnak a munkálatok Sopronban, a készülő Árpád utcai parkolóház építkezésén. A projekt készültségi szintje meghaladja a 80%-ot.

Etzl Edgár

Fotó: Szalay Károly

A negyedik emeleti félszint födémszerkezetének zsaluzási és vasszerelési munkálatait már befejezték, tudtuk meg Jablonszki Lászlótól, a kivitelező FÉSZ Zrt. munkatársától. A tervezett kilenc félszinti vasbeton födémlemezből már csak az utolsó két zárófödémen dolgoznak, melyek közül az Árpád utca felőli részen zöldtetőt alakítanak majd ki.

A kivitelező május közepére elkészül a szerkezet építésével. Még május előtt elkezdik az épület villanyszerelési és gépészeti munkálatait. Az épületben két lift fog működni, ezeket az Árpád utca felől lehet majd megközelíteni. Mivel az épület nyitott, ezért a női, férfi-, valamint mozgáskorlátozott- mosdóba kell csak a gépi szel- lőztetést, illetve ezen helyiségek vízgépészeti szerelését megoldani.

– A négy felső rámpát fűteni kell majd, hogy hideg időben ne fagyjon rájuk a csapadék, az ehhez szükséges munkálatokat két rámpán már el is végezték – magyarázta Jablonszki László.

 

A szerkezeti munkálatok befejezése után felállványozzák a homlokzatot, és az épület tűzoltóság felőli oldalán megkezdik a kerámiaburkolat szerelését. Csak ezek után kezdik majd el az Árpád utca felőli acél lépcsőház kialakítását. Az épületszerkezet kész állapotban mintegy 4300 köbméter betont fog tartalmazni, ami körülbelül 12 ezer tonna tömeget jelent.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában