járvány&védőoltás

2021.02.02. 12:03

Moderna-vakcinaszállítmány érkezett Győrbe – 300 embert oltanak be – fotók

A háziorvosok már megkapták a regisztrált 89 év felettiek listáját.

kisalfold.hu

Koronavírus - Moderna-vakcinaszállítmány érkezett Győrbe

Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Megérkezett a Moderna koronavírus elleni vakcinája a megyébe kedden. Az oltáshoz szükséges vakcinákat a Hungaropharma szállította ki a megyei Kormányhivatal Jósika utcai Népegészségügyi Főosztályára, ahonnét azt továbbküldik a háziorvosoknak az influenzaoltáshoz hasonló rendszerben.

A háziorvosok már megkapták a regisztrált 89 év felettiek listáját. Az, hogy közülük ki oltható, az egészségi állapot függvényében döntik el az orvosok. A két doboz vakcina mellett tű, fecskendő és oltási igazolás is érkezett. Összesen 30 háziorvosi praxis ellátottjait érinti ez az oltásmennyiség, amiből legalább 300 embert tudnak beoltani, tájékoztatta lapunkat a megyei kormányhivatal.

Korábban – A Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szervéhez érkezett amerikai Moderna cég koronavírus elleni oltóanyagát a győri Jósika utcában pakolták ki. Kiss Imre, Győr-Moson-Sopron megyei tisztifőorvos az amerikai Moderna cég koronavírus elleni oltóanyagával együtt érkezett fecskendőket is megmutatta Győrben,

Miután megérkeztek az amerikai Moderna cég koronavírus elleni oltóanyaga és a fecskendők, hűtőben helyezték el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában