Hasznos tudnivalók

2020.12.15. 06:02

Szerdán átadják az M85-ös Csorna-Sopron között megépült 51,05 kilométer hosszú új szakaszát

December 16-án átadják a forgalomnak az M85-ös Csornától Sopron, kelet csomópontig megépült, 51,05 kilométer hosszú szakaszát.

kisalfold.hu

Forrás: nif.hu

A tervek szerint december 16-án reggel megkezdődik az eddigi lezárásokat jelző forgalomtechnikai eszközök eltávolítása az M85-ös út szakaszának valamennyi csomópontjában, és a jelenlegi végcsomópontnál Csorna-nyugatnál. Az új út mindkét pályaoldalán várhatóan 11 órakor indulhat meg a forgalom. A szakaszon az autóutakra meghatározott szabályok szerint lehet közlekedni. A főpályán – a Sopronnál lévő végcsomópontot kivéve – nem lesz állandó sebességkorlátozás – közölte a Magyar Közút Zrt.

A gyorsforgalmi útra öt csomópontban lehet majd le- illetve felhajtani: Kapuvárnál, Fertőendrédnél, Fertőszentmiklósnál, Nagycenknél, valamint Sopron-kelet, Kópháza végcsomópontoknál.

Az új gyorsforgalmi útszakasz az e-matrica rendszerben 2020. december 31-ig díjmentesen használható.

A végső átadás előtt a szakemberek még egy utolsó ellenőrzést is végrehajtanak a teljes szakaszon.

A gyorsforgalmi útra öt csomópontban lehet majd fel-, illetve lehajtani Kapuvárnál, Fertőendrédnél, Fertőszentmiklósnál, Nagycenknél, valamint a Sopron-kelet, Kópháza ideiglenes végcsomópontnál. A társaság arra kéri az autósokat, hogy a kezdeti időszakban különös figyelemmel közlekedjenek és figyeljék a közúti jelzéseket, ha navigációs eszközt használnak, figyeljenek arra is, hogy az friss adatokat tartalmaz-e, abban szerepel-e az új útszakasz.

 

A projekt részleteiről és a további munkálatokról az alábbi cikkünkben olvashat:

https://www.kisalfold.hu/kozelet/helyi-kozelet/m85-epul-a-iv-utem-es-az-alagut-is-a-becsi-domb-alatt-sopronnal-10446820/

Nyitókép forrása: nif.hu

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában