Évek óta hagyomány

2020.09.05. 18:02

Veterán járműcsodák találkoztak Mosonmagyaróváron – fotók

Mészely Réka

Fotó: Mészely Réka

Még májusra tervezte a Mosonmagyaróvári Veteránjármű Egyesület 2012 a IX. Mosonmagyaróvári Veteránjármű Találkozó és Alkatrészbörze elnevezésű rendezvényét, ám a koronavírus-járvány közbeszólt. Molnár Kálmán elnök tájékoztatása szerint a magyaróvári vár környékét kinőtték, ezért új helyszínt választottak.

Ezúttal szombaton a Wittmann park adott otthont a sokakat vonzó programnak. Évek óta hagyomány már, hogy a találkozóhoz kapcsolódik az UNO Simson és Robogó Roadshow is. Sőt a legkisebbek nagy örömére az V. Veterán Tűzoltójármű Találkozónak is helyszínt biztosított a város legnagyobb zöldterülete.

 

Amint azt a szervező civil szervezet vezetőjétől megtudtuk, a találkozó verseny is egyben. A veteránjárműveket szakmai zsűri értékelte, figyelembe véve küllemüket, hogy az eredeti állapotukat mennyire sikerült megtartani. A közönség is megszavazhatta a kedvencét. Az árnyas fák alatt 140 autó, 60 motorkerékpár, 30 csónakmotor, 6 stabil motor és 5 tűzoltóautó gyűlt össze.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában