Kerek évforduló

2024.06.16. 20:09

Jubileumot ünnepelt a Pántlika együttes Csornán

Alapításának negyvenedik évfordulóját ünnepli idén a csornai Pántlika néptáncegyüttes. A csoport az elmúlt négy évtizedben országosan, sőt, nemzetközileg is elismert együttessé, otthonuk, az egykori ifjúsági ház pedig rábaközi alkotóműhellyé, a Rábaköz néptáncos „fellegvárává” vált.

Kisalföld.hu

Fotó: Kisalföld-archívum

Számos elismerést, díjat, kitüntetést gyűjtött be az együttes az elmúlt évtizedekben és Európa szinte valamennyi országában megfordult. Részt vett és Csornán szervezett is nemzetközi fesztiválokat.

Szombat este hat órától gálaműsorral emlékeztek meg a negyven évről a Városi Művelődési Központban. A mai pántlikások mellett felléptek a szenior táncosok és a művészeti iskola növendékei is. A rendezvényen Gyopáros Alpár országgyűlési képviselő és dr. Bónáné dr. Németh Katalin polgármester mondott köszöntőt. A muzsikát a Fajkusz Banda, illetve Radák Márton és zenekara szolgáltatta.

Újra láthatók voltak a negyven év népszerű koreográfiái, illetve Betyárvilág címmel új összeállítás is. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában