koronavírus-járvány

2020.09.10. 07:13

Koronavírus – 274 fertőzött – Tovább növekedett a fertőzöttek száma Győr-Moson-Sopron megyében + látogatási tilalom

Cikkünkben összegyűjtöttük az elmúlt napok legfontosabb tudnivalóit és adatait.

kisalfold.hu

Fotó: Illusztráció/pixabay.com

9.40 – Elhunyt két idős, krónikus beteg, és újabb 476 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést – közölte a koronavirus.gov.hu csütörtökön.

A kormányzati portálon azt írták: 10 191-re nőtt a Magyarországon eddig azonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma 630-ra emelkedett. 3990-en már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 5571. Kórházban 234 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 11-en vannak lélegeztetőgépen.

Hatósági házi karanténban 25 043-an vannak, a mintavételek száma 505 585. Részletek >>

9.00 – Tíz és húsz között van azon iskolák száma, ahol részlegesen – egy-egy osztályt érintve – digitális oktatásra kellett átállni a koronavírus-járvány miatt – mondta a Nemzeti Pedagóguskar elnöke csütörtökön a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. Horváth Péter közölte: mindent összevetve hatékonyabb úgy az oktatás, hogy csak abban az esetben állnak át digitális oktatásra, ha felüti a fejét a járvány az adott iskolában. A mostani helyzet mindenkitől nagyobb fegyelmet kíván – hangsúlyozta, hozzátéve, hogy sem a gyerekeknek, sem a tanároknak nem könnyű most. A kormányzati ajánlásokat, amelyek például arra vonatkoznak, hogy az iskolák halasszák el ünnepségeiket, minden intézménynek saját magára kell „értelmeznie”, a szalagavató elhalasztásával kapcsolatban ugyanakkor nagy egyetértés látszik – tette hozzá.

Csütörtöki adatok

7.30 – Már 27 766 325 ember fertőződött meg világszerte a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 902 468, a gyógyultaké pedig 18 703 758 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem csütörtöki összesítése szerint.

Szerdai adatok

Több vírustesztet végeznek Győrben is, de egyre több tesztre van szükség

A győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház főigazgatója elmondta: jelenleg három fekvőbeteget kezelnek. Ők idősek, 65 év fölöttiek, középsúlyos megbetegedésük van. Részleteket itt olvashat >>

Emelkedett a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának mennyisége több településen - Erről itt olvashat >>

Látogatási tilalom Sopronban

Magyarország összes szociális intézményében intézményelhagyási és látogatási tilalmat rendeltek el. Sopronban a Balfi úti Idősek Otthonában és az Ikva Idősek Otthonában is tabletet és internetes elérhetőséget biztosítanak, melyen keresztül a hozzátartozók kommunikálni tudnak a bentlakókkal. A Soproni Gyógyközpont is teljes körű látogatási tilalmat rendelt el az intézmény minden osztályán és rehabilitációs részlegén.

Látogatási tilalom Mosonmagyaróváron

A Nemzeti Népegészségügyi Központ határozata alapján dr. Bertalan István főigazgató főorvos járványügyi megelőző intézkedésként visszavonásig a Karolina Kórházban látogatási tilalmat rendelt el.

A csomagátvétel szabályai Csornán

A csornai Margit Kórházban is látogatási tilalom van érvényben. A fekvőbetegek számára elengedhetetlenül fontos családi küldeményeket zárt csomagban, a név és az osztály feltüntetésével naponta 15–17 óra között lehet az „A” épület bejáratánál lévő járványügyi ellenőrző pontnál leadni. A csomagok osztályra juttatásáról gondoskodnak, az átadás-átvételt dokumentálják. A higiénés szabályok betartása a csomagokra is vonatkozik, így kérik, hogy a kórház közösségi oldalán is részletesen közzétett előírások szerint készítsék össze a küldeményeket, mely külön kitér az élelmiszer és ruhanemű előkészítésének módjaira.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában