Borlovagok

2020.09.06. 08:40

Pompás lett a Rejpál-ház Sopronban – fotók

Befejeződött a Rejpál-ház hátulsó épületrészének külső, belső felújítása. Egy új bortrezort és különtermet is kialakítottak. Az épületrészt öt évvel ezelőtt kapta meg a Soproni Borlovagok és Borbarátok Egyesülete.

kisalfold.hu

Először a régi, romos épület udvarát, az udvari homlokzatot, a tér fedett részét és a kiszolgáló helyiségeket tette rendbe az egyesület. Kialakítottak egy bortrezort, az emeleten pedig irodát és lovagtermet. Ezt a munkát folytatták idén, így mostanra teljes egészében megújult a mintegy 300 négyzetméteres épület, ami a 66 fős Soproni Borlovagok és Borbarátok Egyesületének székházaként szolgál. Alkalmas borvacsorák, borbemutatók, szakmai rendezvények megtartására is.

- Februárban kezdődtek a munkák, amit a vírushelyzet kicsit megakasztott, de végre mindennel elkészültünk. Az újabb beruházás részeként rendbe tettük a régi lépcsőt, a pincét, az emeleti konyhát, épült még egy látványos bortrezor és egy különtermet is kialakítottunk. Így egységes arculatot kapott a székhelyünk – avatott be a felújítás részleteibe dr. Sztancs György, az egyesület elnöke. A munkálatokat a Sopron kulturális és közösségi tereinek megújítására kiírt pályázaton elnyert 17, 5 millió forintból végezték el.

Az átadó ünnepséget szombaton tartották támogatóik részvételével. – A borlovagok újra bebizonyították, hogy jó döntés volt a Rejpál-háznak ezt a részét a rendelkezésükre bocsátani, hiszen az épület évről, évre szebb lett – mondta dr. Farkas Ciprián. A polgármester hozzátette, a borlovagok lokálpatriótaként is abban érdekeltek, hogy vigyék hírét országszerte az egyre kiválóbb soproni boroknak és öregbítsék a borvidék, valamint a kékfrankos hírnevét. A megszépült épület a soproni bor centruma, kulturális és hagyományőrző programok helyszíne lesz. A Rejpál-ház másik része a horvát és a német nemzetiségeknek a székhelye.

Az épületet Horváth Imre városplébános áldotta meg, aki szintén elismerőleg szólt a borlovagok értékmentő munkájáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában