közgáz évnyitó

2020.09.15. 17:02

A Soproni Egyetem címzetes egyetemi tanára lett dr. Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke

A Soproni Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kara is megtartotta ünnepélyes tanévnyitó kari tanácsülését.

kisalfold.hu

Dr. Katona György, a Soproni Egyetem rektorhelyettese a járványügyi előírások betartásában kérte továbbra is hallgatók felelős együttműködését. A modellváltással kapcsolatban elmondta, hogy nagy reményekkel nézhetünk a jövőbe, hiszen a fenntartó alapítvány kuratóriuma olyan lehetőségeket kínál az egyetem felé, amelyekkel ha élni tud, akkor egy korábban nem látott fejlesztés és fejlődés előtt áll az intézmény.

 

Dr. Czeglédy Tamás dékán a folyamatos tanulás mellett sportolásra, kirándulásra, táncolásra, egészséges életmódra bíztatta az elsőéves hallgatókat. Elmondta, hogy a kar egyik legfontosabb célja, hogy egyre több hallgatót fogadjon külföldről, és hosszan sorolta azokat az országokat, ahonnan – személyesen vagy online módon – érkeznek hallgatók Sopronba erre a szemeszterre.

Az ünnepélyes tanévnyitót keretében vette át címzetes egyetemi tanár kinevezését dr. Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke az ÁSZ és a Kar együttműködésének érdekében kifejtett áldozatos tevékenységének elismeréseként. Dr. Domokos László több alkalommal vett részt a Soproni Pénzügyi Napok rendezvényein, társszerzőként emelte a karon kiadásra kerülő könyvek színvonalát, az Állami Számvevőszék részt vállalt a tananyagfejlesztésben, publikációs lehetőséget biztosított a kar oktatóinknak a Pénzügyi Szemle című közpénzügyi szakfolyóiratban, és értékes tanácsokkal járult hozzá ahhoz, hogy a hallgatók számára a közpénzügyekről naprakész és hiteles információkat tudjanak az oktatók átadni.

Dr. Domokos László köszönőbeszédében kiemelte, hogy a kar fontosnak tartja a pénzügyi, és azon belül is a közpénzügyi ellenőrzést. Szólt a Soproni Egyetem által kiadott „Ami vagyon, az legyen is” tanulmánykötetről, melyben ő is társszerzőként jelenik meg. Hozzátette, hogy a jó ellenőrzésre annak érdekében is szükség van, hogy a pénzzel, különösen a mások pénzével, a közpénzzel való gondos gazdálkodás feltételei megteremthetők legyenek.

Címzetes docensi címet vehetett át Dr. Tengölics Tamás jogász, a Sopron MJV Polgármesteri Hivatalának osztályvezetője, Molnár Balázs okleveles közgazdász, a Blaguss Agora Hungary Kft. pénzügyi vezetője és Maráczi Gábor okleveles közgazdász, az Accent Hotel Management Kft. fejlesztési igazgatója.

A Soproni Egyetem Alma Mater kitüntetését Verhás Alexandra hallgató érdemelte ki. Az eseményen sor került doktorok avatására, kitüntetések átadására, valamint az elsőévesek eskütételére és egyetemi polgárrá fogadására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában