húsz új ágy

2020.08.31. 08:18

Névtelen adományozó: fejlesztések Csornán a Margit Kórházban

Számos fejlesztést hajtottak végre az elmúlt időszakban a csornai Margit Kórházban. A beruházások egy része higiéniai volt, melyeknek a járványveszély idején különösen nagy jelentőségük lett.

Cs. Kovács Attila

Dr. Winiczai Zoltán, főigazgató

A csornai Margit Kórházban folyamatosan dolgoznak a betegellátás biztonságának, illetve a betegek komfortérzetének javításán. Tavaly jelentős pályázati támogatással minden kórteremben plazma-légfertőtlenítő készüléket szereltek fel, ami igencsak fontos beruházássá vált és a járványveszély időszakában lett különösen nagy jelentősége. Adományként a közelmúltban egy ózon-légfertőtlenítőt is kapott az intézmény. A részletekről dr. Winiczai Zoltán főigazgató számolt be a Kisalföldnek.

Dr. Winiczai Zoltán, főigazgató

– Az ózon-légfertőtlenítőt az ellátórendelőkben működtetjük és lehetővé tesszük a folyamatos fertőtlenítést. A plazma-légfertőtlenítők pedig a kórtermekben biztosítják ugyanezt. A múlt év nyarára pályázati forrásból sikerült a folyosókon keresztül a kórtermeket klimatizálni. További beruházásként az állami ellátóközpont jóvoltából új ágyak érkeztek az intézménybe, összesen harminckét darab. Így gyakorlatilag valamennyi fekvőbetegünk megfelelő állapotú, jól felszerelt ágyban gyógyulhat. Időközben egy magát meg nem nevező adományozó is újabb húsz ággyal ajándékozott meg bennünket. Innen is köszönjük neki – fogalmazott dr. Winiczai Zoltán.

A Margit Kórház sikeres pályázatok segítségével is fejlesztett: ily módon sikerült beszerezniük öt takarítógépet, tíz takarítókocsit, három ágyzuhanyt. Ez utóbbi egy olyan berendezés, amellyel az ágyhoz kötött, nehezen mozgatható betegek tisztálkodását oldják meg. Dr. Winiczai Zoltán elmondta: rövidesen felújítják a sterilizálót egy ultrahangos műszertisztító készülék üzembe helyezésével. Mellé egy műszermosó fertőtlenítőkészüléket és fóliahegesztőket kap a kórház. Folyamatosan fejlesztik rehabilitációs osztályaikat, bővítik az eszközállományt. A reumatológiai, a neurológiai és a légzésrehabilitáció így jól felszerelt körülmények között zajlik mind a fekvő-, mind a járóbetegek számára.

A fertőzésveszély fokozódásával az eddig meglévő beléptetési kontroll mellett további ajánlásokat fogalmazott meg az intézmény vezetése. Így a hőmérőzés, kézfertőtlenítés és maszkviselés mellett arra kérik a betegeket, hogy lehetőleg egyedül érkezzenek a rendelésekre, illetve kísérőjük csak akkor legyen, ha ez okvetlenül szükséges. „A látogatás rendjét is szigorítottuk, bár tilalmat még nem kellett elrendelni. A fekvőbetegeket egyszerre csak egy látogató keresheti fel, és a látogatás nem lehet hosszabb húsz percnél” – tájékoztatott a főigazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában