Már nem „ég” a buszok háza

2020.07.13. 06:39

Buszvezető-hiány megyénkben – negyven sofőrt azonnal felvennének

Öt éve kezdett toborzási kampányba az akkori ÉNYKK, a jogutód, a Volánbusz is folyamatosan reklámozza a buszvezetői állásokat a járművein. A járvány után mindenki jobban megbecsüli a munkahelyeket, megkérdeztük a Volánbusz kommunikációs szakembereit: hány betöltetlen állást tudnak kínálni megyénkben?

Szeghalmi Balázs

2020.07.10 Kevs a sofr Fot: Nagy Gbor Kisalfld Gyr

Fotó: NAGYGABOR

Amikor tavaly szeptemberben 24 nap alatt 680 helyi buszjárat maradt ki Győrben, mindenki tisztában volt vele: égető a buszsofőrök hiánya a kisalföldi megyeszékhelyen. Az elmúlt közel tíz hónapban kitartó toborzással sikerült konszolidálni az áldatlan állapokat Győrben.

Juttatások

„Az idei évben a Volánbusz Zrt.-hez jelentkezők száma folyamatosan nőtt Győr-Moson-Sopron megyében, már a koronavírus járvány megjelenése előtt is. A jelentkezők számának emelkedése a tudatosan építkező toborzási és kommunikációs tevékenységünknek, a stabil munkáltatói háttérnek, az idei évben végrehajtott 8+2 százalékos bérfejlesztésnek, illetve az április elsejétől bevezetett, országosan egységes autóbuszvezetői bérrendszernek köszönhető.

Ez 1460 forintos bruttó alapórabért és ehhez társuló pótlékokat, cafeteria juttatást foglal magában. Tanfolyamot végző autóbusz-vezetőinket a D kategóriás tanfolyam idején hét órás munkaviszonyban foglalkoztatjuk minimálbér és cafeteria biztosításával” – közölte kérdésünkre a Volánbusz kommunikációs irodája. Hangsúlyozták: a karantén idején egyetlen munkavállalójuktól nem köszöntek el.

A három megyei nagyváros (Győr, Sopron, Mosonmagyaróvár) közül most is a kisalföldi megyeszékhelyen van a legnagyobb létszámhiány buszvezetőkből. Fotó: Nagy Gábor

Nyitott pozíciók

Új autóbuszvezetőkre jelenleg a helyi közlekedésben lenne nagyobb szükség szűkebb pátriánkban. Helyi közlekedésben harminc új munkatársat azonnali kezdéssel alkalmazna a Volánbusz, míg a helyközi közlekedésben tíz munkavállalót. A három megyei nagyváros (Győr, Sopron, Mosonmagyaróvár) közül a kisalföldi megyeszékhelyen van a legnagyobb létszámhiány, de azt kiemelték: közel „nem ég” úgy a ház, mint tavaly nyáron. Június óta harminckilencen léptek a Volánbusz kötelékébe megyénkben.

Országosan jelenleg 416 nyitott pozíciója van a Volánbusznak; autóbusz-vezető (244), járműkarbantartási tevékenységet ellátó fizikai (158), valamint szellemi (14) munkakörökben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában