Elismerés

2020.06.08. 15:52

Pedagógusnap – Köszönet a tanároknak Sopronban

A pedagógusnap alkalmából Farkas Ciprián polgármester köszönetét és elismerését fejezte ki a soproni pedagógusoknak az éves munkájukért és a járványügyi helyzetben nyújtott rendkívüli teljesítményükért.

kisalfold.hu

Minden év júniusának első vasárnapján ünnepeljük a pedagógusokat. Ebből az alkalomból Farkas Ciprián tiszteletét és köszönetét fejezte ki az önkormányzat nevében és szülőként is az oktatásban dolgozóknak a Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium és Általános Iskolában.

Fotó: Magasi Dávid

- Önökön keresztül szeretném kifejezni elismerésem és köszönetem minden soproni pedagógus munkájáért, hiszen gyorsan és jól alkalmazkodtak a megváltozott körülményekhez. Azt tapasztaltam, amit ki lehetett hozni a digitális távoktatásból, azt meg is tették – fogalmazott a polgármester. Hozzátette, az önkormányzat is igyekezett alkalmazkodni a kihívásokhoz, a Sopron tévén keresztül iskolai órákat sugároztak az első, illetve második osztályosoknak. A Youtube-on visszanézhető adásokra magas volt az érdeklődés, a kezdeményezés tehát beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Azt is kiemelte, az utóbbi időben számos iskola, óvoda energetikai felújítását támogatta az önkormányzat, kormányzati forrásból a Szent Orsolya épülete teljesen megújul a közeljövőben. A polgármester bízik benne, hogy szeptemberben a hagyományos módon indulhat a tanév. Kovács András iskolaigazgató megköszönte a pedagógusok nevében a figyelmességet.

Fotó: Magasi Dávid

Németh-Szabó Helga igazgatóhelyettes gimnazistákat tanít matematikából. Kérdésünkre elmondta, hamar kialakították a digitális távoktatáshoz szükséges rendszert, minden pedagógus ugyanazon a fórumon továbbította az anyagot a diákoknak. A tananyagot az órák kezdésének időpontjára ütemezték, ez egyfajta kiszámíthatóságot és rendszert adott a gyerekek napjainak. A legtöbb pedagógus online órákat is tartott, amelyeken a gyerekek többsége részt vett. Az igazgatóhelyettes kiemelte, a távoktatás idején ő az iskolából dolgozott, de az otthonról oktató tanárok is reggeltől estig a gép előtt ültek – a tananyag elkészítése, feltöltése, a számonkérés, javítás, visszajelzés többszörös terhet rótt a pedagógusokra. Úgy gondolja, a következő tanév elején fog kiderülni, mit kell pótolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában