Rövidebb leállás

2020.06.10. 11:26

Kéthetes leállás lesz a bölcsődékben, óvodákban Győrben – videó

Minden óvodában és bölcsődei központban egy időben csak egy tagintézmény áll le, így biztosítani tudják a gyermekek folyamatos ellátását.

Simon Roberta

Fotó: Kisalföld-archív/Nagy Gábor

Dr. Pergel Elza, Győr szociális ügyekért is felelős alpolgármestere sajtótájékoztató keretében számolt be az önkormányzati fenntartású bölcsődék, óvodák nyári nyitvatartási rendjéről.

„Az óvodák és bölcsődék újranyitása sok családnak jelent nagy segítséget abban, hogy újra munkába állhassanak. Győrben a felügyeleti időszakban is minden olyan gyermek számára biztosítottuk az ellátást, akinek a szülei ezt igényelték” – mondta el dr. Pergel Elza alpolgármester. Hozzátette, óvodai ellátást 60 százalékuk veszi igénybe, a bölcsődébe a beíratott gyerekek közül 75 százaléka tért vissza a közösségbe. A kihasználtsági arányok az is megmutatják, hogy a szeptemberben iskolát kezdő gyerekek szülei közül sokan a fennmaradó időszakra már nem veszik igénybe az óvodai ellátást.

Dr. Pergel Elza, Győr szociális ügyekért is felelős alpolgármestere.
Fotó: Huszár Gábor

A vonatkozó kormányrendelet értelmében a bölcsődék és az óvodák a nyáron csak két hétre állhatnak le. A szülők február 15-ig kapták meg a nyári leállásról szóló tájékoztatót, amely még 4-5 hetet tartalmazott. Az elmúlt hetekben minden bölcsőde és óvoda tájékoztatta a szülőket a módosításokról. A két hét zárva tartást a már ismert leállás időintervallumában határozták meg.

Az intézményenként eltérő leállás idejéről az óvodák és a bölcsődék saját weboldaláról is tájékozódhatnak.

Dr. Pergel Elza hangsúlyozta, minden óvodában és bölcsődei központban egy időben csak egy tagintézmény áll le, így biztosítani tudják a gyermekek folyamatos ellátását.

Ha a gyermek a saját óvodája bezár két hétre, de szülő igénybe venné a nyári felügyeletet, akkor a gyereket a legközelebbi intézményben fogják fogadni.

A rövidebb leállás alatt is elvégzik a szükséges munkálatokat az épületekben. A munkákat úgy szervezték, hogy a felújítások ideje alatt is minden gyermeket el tudnak látni, megfelelő csoportbontásokkal.

A tájékoztatón elhangzott az is, hogy a látogatási tilalom részleges feloldásával a hét elejétől ismét lehetőség van az idős otthonokban a látogatásra, amelyre az ott élők már nagyon vártak. A látogatás során fontos a meghatározott szabályok betartása, az idősek egészségének megóvása érdekében.

Az alpolgármester azt is elmondta, hogy június 15-én a győrújbaráti gyermektábor is megnyitja kapuit, amely iránt óriási volt az érdeklődés. Teltházzal várják a kisiskolásokat a felújított 12 hektáros területen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában