Videó a sajtótájékoztatóról

2020.05.13. 10:32

Alapjaiban változhat meg a városrendezés Győrben – Négy területen építési tilalmat rendeltek el

Jelentős szemléletváltozás várható a városfejlesztésben. A túlépítés és az élhetetlen lakóövezetek ellen lép fel Győr városvezetése, a korábbi városrendezési tervek felülvizsgálatával. Négy területen pedig építési és változtatási tilalmat rendeltek el.

kisalfold.hu

2020.05.13 Sajttjkoztat vrosptszeti dntsekrl , Dr. Dzsi Csaba Andrs polgrmester, Gyimthy kos fptsz Fot: Nagy Gbor Kisalfld Gyr

Fotó: Nagy Gábor

Az elmúlt években a vállalkozói érdek sok esetben felülmúlta a lakossági érdeket

– fogalmazott Dézsi Csaba András polgármester, Gyimóthy Ákos főépítésszel közösen tartott sajtótájékoztatóján. – Az ingatlanfejlesztők minden négyzetméterből profitot akarnak termelni és így nem jut hely a közösségi- és zöld területeknek. A családi házas övezetekben falatnyi helyre 600-800 lakásos épületeket zsúfoltak be, a lakóházakhoz nem épült ki megfelelő infrastruktúra. Több helyen nincs még járda se, bicikliút építésére pedig esély sincs.

Próbáljon meg valaki a József Attila utcán végigbiciklizni: normál közlekedés esetén szinte életveszélyes.

A korábban elfogadott építési szabályozás alapján ez a folyamat folytatódott volna, ennek elkerülése érdekében a polgármester négy területen, az Orgona utcától- a Kálvária utca sarkáig, a Széchenyi-hídtól az Iparcsatornáig, a Szabadhegyi sorház fejlesztési területeken és a Marcal-tó északi részén rendelt el építési és változtatási tilalmat. A korábbi városrendezési terveket pedig szakmailag felülvizsgálják.

Családi házas övezetekben, kiemelt fontosságú zöldterületeken és folyópartokon az ilyen környezetrablás megengedhetetlen. Ennek a korszaknak vége

– hangsúlyozta Dézsi Csaba András. – Elvárom, hogy a felügyeleti szervek és hatóságok is támogassák az emberléptékű törekvéseket a közlekedési-, parkolási és közműproblémákat okozó fejlesztésekkel szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában